Šokoladiniai keksiukai su maskarponės kremu
Skanūs, drėgni šokoladiniai keksiukai, man panašiau į mini torčiukus.
Reikės:
- 2 vnt. kiaušinių
- 100 gr. kambario temperatūros sviesto
- 100gr. miltų
- 1 arb.š. kepimo miltelių
- 50 gr. cukraus pudros
- 1/2 indelio kondensuoto pieno
- 50 gr. juodo šokolado
- 2 valg.š. kakavos
- žiupsnelio druskos
- įdarui: mėgstamos uogienės (aš naudojau vyšnių uogienę)
Kremui:
- 200 ml. 36% grietinėlės
- 250 g. maskarponės sūrio
- 3valg.š cukraus pudros
- 2 arb.š vanilinio cukraus
- citrinos sulčių pagal skonį
Eiga:
- Sviestą išsukti su cukraus pudra ir kiaušiniais iki vientisos masės.
- Šokoladą išlydyti sumaišyti su kondensuotu pienu ir supilti į sviesto masę, viską išmaišyti.
- Miltus, kepimo miltelius, druską ir kakavą išsijoti keletą kartų ir sumaišyti su gauta mase.
- Orkaitę įkaitinti iki 1800C temp.
- Į keksiukų formeles užpildom 2/3 tešla, kepame apie 30min. , kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas.
- Atvesusiuose keksiukuose padarykite duobutę, kurią pripildykite uogiene.
- Pasiruoškite kremą: grietinėlę išplakite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su maskarpone, pagardinkite citrinos sultimis.
- Konditerinio maišelio pagalba išspauskite kremą ant keksiukų ir pabarstykite kakava ar šokolado drožlėmis.
Skanaus!
(Visited 7,239 times, 3 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply