Receptai visiems
Header

Močiutės varškės pyragas ir “Gyventi skanu”

Nors ir pavėluotai, tačiau noriu pasidžiaugti labai šaunia Gyventi skanu  receptų knyga, prie kurios ir aš prisidėjau :) Joje galite rasti keturis mano receptus. Na, o kitų kolegų receptai tikrai labai šaunūs, kurie tiks ir kasdienai ir prie vaišių stalo.

Knygos ištrauką galite pavartyti štai čia. Didelis ačiū knygos leidyklai Alma littera, kurios dėka, dabar visi galime džiaugtis šiuo puikiu kūriniu. Taip pat noriu padėkoti Eglei (knygos sudarytojai), kuri mus visus subūrė!

Na, o šiuo metu noriu pasidalinti su jumis vienu mėgstamiausiu savo pyrago receptu, iš šios puikios knygos. Jis puikiai tiks ir Kalėdoms. Į varškę galite įbėrti ir kitų mėgstamų uogų, džiovintų vaisių ar aguonų, tuomet gausis vis kitokio skonio pyragas.

 Receptas iš knygos “Gyventi skanu”  31psl.

Reikės:

Pyrago pagrindui:

  • 3 kiaušinių
  • 250 g miltų
  • 110 g cukraus
  • 1 ½ arb.š kepimo miltelių
  • 1 arb.š vanilės ekstrakto
  • 150 g sviesto
  • 2 valg.š grietinės

Varškės masei:

  • 800 g varškės
  • 3 valg.š grietinės
  • 3 kiaušinių
  • 160 g cukraus
  • 1vnt citrinos
  • Saujos vyšnių be kauliukų

Eiga:

  1. Paruoškite pyrago pagrindą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir atidėkite į šalį. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Ištirpinkite sviestą, jį sumaišykite su grietine, vanilės ekstraktu ir supilkite į kiaušinių plakinį, dar kartą gerai išmaišykite. Į gautą masę suberkite miltų mišinį, išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Paruoškite varškės masę. Į dubenį sudėkite varškę, grietinę, kiaušinius ir cukrų, su elektriniu plaktuvu viską išplakite. Į gautą masę išspauskite citrinos sulčių, suberkite vyšnias ir išmaišykite.
  3. Kepimo formą patepkite riebalais, supilkite pyrago pagrindo masę, ją tolygiai paskleiskite per visą formą. Ant viršaus sudėkite varškės masę, kurią taip pat tolygiai paskleiskite per visą pyrago pagrindą
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180oC temperatūros, kepkite apie 50-60 minučių

Skanaus!

(Visited 3,448 times, 1 visits today)
December 11th, 2012 | Posted by Ineta in PYRAGAI, PYRAGĖLIAI

You can leave a response .

One Response



Leave a Reply

Your email address will not be published.