Receptai visiems
Header

Kalėdinis vaisių pyragas

Kadangi aš visuomet pramiegu tą laiką, kuomet reikia pradėti gaminti brandinamus pyragus (tuos, kuriuos reik prieš daugiau nei mėnesį kept, girdyti alkoholiu ir saugot iki švenčių). Todėl šis pyragas man puikiai tinka, kadangi jį valgyt galima jau kitą dieną. Jis labai drėgnas, sodraus skonio, todėl puikiai tinka Kalėdoms.  

Pažiūrėkite šį video. Man jis tooks gražus, toks kvepiantis šventėmis:) Receptas iš BBC

Reikės:

  • 350g džiovintų slyvų
  • 250g razinų
  • 125g džiovintų serbentų (aš naudojau spanguoles)
  • 175g sviesto
  • 175g tamsaus muscovado cukraus
  • 175ml medaus
  • 125ml kavos likerio 
  • 2 apelsinų sulčių ir tarkuotos odelės
  • 1 arb.š meduolių prieskonių
  • 2 valg.š kakavos
  • 3 vnt kiaušinių
  • 150g miltų
  • 75g maltų migdolų
  • ½ arb.š kepimo miltelių
  • ½ arb.š kepimo sodos

Eiga:

  1. Į puodą sudėkite visus džiovintus vaisius, sviestą, medų, cukrų, kavos likerį, taip pat išspauskite dviejų apelsinų sultis, bei nutarkuotą jų žievelę, suberkite meduolių prieskonius ir kakavą. Viską kaitinkite ant vidutinės kaitrumo ugnies, kol pradės virti, tuomet vis pamaišydami leiskite pavirti 10minučių. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 30minučių, kad atvėstų.
  2. Po trisdešimties minučių, kuomet masė bus  pravėsusi, supilkite šiek tiek paplaktus kiaušinius, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir soda, bei maltus migdolus, viską mediniu šaukštu gerai išmaišykite.
  3. Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi ir supilkite paruoštą masę.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 150°C , kepkite apie 1¾-2 valandos, kuomet į pyrago vidurį įkišus medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą.
  5. Iškepusį pyragą palikite ataušti. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją

Skanaus!

(Visited 2,052 times, 1 visits today)
December 8th, 2012 | Posted by Ineta in PYRAGAI, PYRAGĖLIAI

You can leave a response .

13 Responses



Leave a Reply to Vilma Cancel reply

Your email address will not be published.