Vištiena voveraičių padaže
Pagalvojau, kad aš labai gera pirkėja. Man tereikia, kad pardavėja būtu maloni, besišypsanti, nuoširdžiai bendrautų ir turbūt mažiausiai reikalingą daiktą man įsiūlo…:D Todėl dažnai iš turgelių grįžtu prisipirkus ne to ko reikėjo… Nors kai matau, kad įkyriai siūlo vien tik bandydami prakišt ką nors, tai iš principo neperku…:D O su šiom voveraitėm buvo kiek kitaip:) Nereikėjo jų net siūlyt, jos pačios rodos šaukė: “pirk, pirk, pirk, gamink ir valgyk!”
Tad parbėgus namo, paruošiau labai lengvai pagaminamą, bet laaabai skanų patiekalą :)
Kitą kart, kai pavyks nusipirkt daugiau, būtinai jas tiesiog vienas patroškinsiu su grietinėle ir valgysiu su šviežiom bulvytėm…:) Nes šį kartą nelabai pasisekė, nupirko beveik visas palei nosį…:)
Reikės:
- 300 g vištienos krūtinėlės
- mėgstamų vištienos prieskonių ar tiesiog šiek tiek druskos su pipirais
- poros saujų voveraičių
- 150 ml grietinėlės
- 20 g sviesto
- 50 ml balto vyno
- nedidelio svogūno
- žiupsnio druskos
- žiupsnio maltų juodųjų pipirų
- žiupsnio šviežių krapų
Eiga:
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įtrinkite mėgstamais vištienos prieskoniais. Ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai parus.
- Smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite svogūnus, kol šie suminkštės, tuomet suberkite voveraites ir viską dar keletą minučių pakepinkite.
- Į keptuvę kurioje kepa voveraitės su svogūnais supilkite vyną, keletą minučių patroškinkite ir supilkite grietinėlę, pagardinkite pipirais, durka ir krapais. Galiausiai suberkite vištieną ir viską ant nedidelės ugnies kaitinkite, kol padažas sutirštės.
Skanaus!
You can leave a response .
Leave a Reply