Receptai visiems
Header

Lietuviška naminė ruginė duona

Dar viena ruginė duonelė. Šią duonelę namiškiai įvertino dar geriau nei praeitą. Kol kas jis mano favoritė. Bet vis dar bandau atrasti tą pačią pačiausią duonelę:) Kad ir dabar…. ant palangės šiltai pūpso nauja duonelė, kuri tuoj keliaus į orkaitę. :) Tikiuosi pavyks.

O ar Jūs kepat duoną namuose? :)

Reikės:

Pirmos dienos mišiniui:

  • 200 g ruginio raugo
  • 200 g viso grūdo ruginių miltų
  • 100 ml šilto vandens

Tešlai paruošti:

  • 400 g pirmos dienos mišinio
  • 100 g viso grūdo ruginių miltų
  • 120 g kvietinių miltų (550D)
  • 1 valg.š kmynų
  • 3 valg.š cukraus
  • 1 valg.š medaus
  • 2 arb.š druskos
  • 100 ml vandens

Eiga:

  1. Paruoškite pirmos dienos mišinį. Į indą supilkite raugą, vandenį ir suberkite ruginius miltus. Viską gerai išmaišykite. Dubenį apdenkite maistine plėvele ir palikite šiltai rūgti apie 12val.
  2. Paruoškite galutinę tešlą. Į pirmos dienos mišinį suberkite ruginius, kvietinius miltus, kmynus, cukrų, druską, supilkite medų ir vandenį. Viską gerai išmaišykite. Tai lengviausia padaryti plaktuvu su tešlos antgaliu. Maišykite kol tešla taps vienalytė.
  3. Kepimo formą patepkite sviestu ir sudėkite tešlą.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 250C, šioje temperatūroje kepkite 15min. O vėliau sumažinkite temperatūrą iki 200C ir kepkite dar 30min.
  5. Iškepusią duoną išimkite iš kepimo formos apdenkite švariu rankšluostėliu ir palikite atvėsti.

Skanaus!

Receptas iš Malsenos.

(Visited 5,626 times, 1 visits today)
April 10th, 2012 | Posted by Ineta in DUONA, BANDELĖS

You can leave a response .

6 Responses



Leave a Reply to Juliana Cancel reply

Your email address will not be published.