Lietuviška naminė ruginė duona
Dar viena ruginė duonelė. Šią duonelę namiškiai įvertino dar geriau nei praeitą. Kol kas jis mano favoritė. Bet vis dar bandau atrasti tą pačią pačiausią duonelę:) Kad ir dabar…. ant palangės šiltai pūpso nauja duonelė, kuri tuoj keliaus į orkaitę. :) Tikiuosi pavyks.
O ar Jūs kepat duoną namuose? :)
Reikės:
Pirmos dienos mišiniui:
- 200 g ruginio raugo
- 200 g viso grūdo ruginių miltų
- 100 ml šilto vandens
Tešlai paruošti:
- 400 g pirmos dienos mišinio
- 100 g viso grūdo ruginių miltų
- 120 g kvietinių miltų (550D)
- 1 valg.š kmynų
- 3 valg.š cukraus
- 1 valg.š medaus
- 2 arb.š druskos
- 100 ml vandens
Eiga:
- Paruoškite pirmos dienos mišinį. Į indą supilkite raugą, vandenį ir suberkite ruginius miltus. Viską gerai išmaišykite. Dubenį apdenkite maistine plėvele ir palikite šiltai rūgti apie 12val.
- Paruoškite galutinę tešlą. Į pirmos dienos mišinį suberkite ruginius, kvietinius miltus, kmynus, cukrų, druską, supilkite medų ir vandenį. Viską gerai išmaišykite. Tai lengviausia padaryti plaktuvu su tešlos antgaliu. Maišykite kol tešla taps vienalytė.
- Kepimo formą patepkite sviestu ir sudėkite tešlą.
- Orkaitę įkaitinkite iki 250C, šioje temperatūroje kepkite 15min. O vėliau sumažinkite temperatūrą iki 200C ir kepkite dar 30min.
- Iškepusią duoną išimkite iš kepimo formos apdenkite švariu rankšluostėliu ir palikite atvėsti.
Receptas iš Malsenos.
(Visited 5,626 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply to Juliana Cancel reply