Receptai visiems
Header

Keptas šamas su riešutų plutele

Jau dveji metai, kaip rašau savo Gamyklėlėje. Per tuos metus pažinau daug bendraminčių, dalyvavau įvairiuose renginiuose, prisidėjau prie naujojo lietuviško maisto žurnalo “°C“. Ir visuomet nudžiungu radus skaitytojo paliktą komentarą. Tikiuosi Jums patinka šis tinklaraštis taip pat kaip ir man.
Šiandien nebus gimtadieninio torto ar žvakučių, o bus ši puiki žuvyte. “Merkio šamas” kaip žinodamas man padovanojo puikų ir nemenką šamą! Ačiū jiems labai labai :) 
Niekad nebuvau didelė žuvies gerbėja, nes labiausiai nervindavo ašakų rankiojimas, bet šamas gi neturi ašakų, tik vieną pagrindinį kaulą. O file padaryti tikrai nėra sudėtinga, tereikia turėti aštrų peilį ir mėsytė nuo kaulo labai lengvai atsiskirs.  
Pagal šį receptą šamas gavosi labai sultingas, kad tiesiog tirpo burnoje.  Jaučiu, kad pradėsiu dažniau eksperimentuoti su žuvimi.:)

Reikės:
  • 1/2 puodelio kefyro
  • 1/8 arb.š uoginės paprikos (kajeno pipiro)
  • 1/2 arb.š raudonėlio
  • 1/2 arb.š saldžiosios paprikos miltelių
  • 1/4 arb.š česnakinės druskos
  • 1/4 arb.š šviežiai maltų pipirų
  • 1 puodelio nesaldžių kukurūzų dribsnių
  • 1/2 puodelio pekano riešutų (aš naudojau graikinius riešutus)
  • 400 g šamo file

Eiga:

  1. Kefyrą sumaišykite su uogine paprika, raudonėliu, saldžiosiomis paprikomis ir česnakine druska. Viską išmaišykite.
  2. Supjaustykite norimo dydžio šamo file gabaliukus ir juos sudėkite į kefyro mišinį.
  3. Kukurūzų dribsnius suberkite į maisto smulkintuvą ir šiek tiek pamalkite, kol pasidarys smulkūs grūdeliai, bet ne miltai. Jei smulkintuvo neturite, tiesiog suberkite juos į maišelį ir kelis kartus su plaktuku per skuduriuką patrankykite. Taip pat susmulkinkite ir riešutus.
  4. Susmulkintus riešutus sumaišykite su susmulkintais kukurūzų dribsniais ir šviežiai maltais pipirais.
  5. Šamo gabaliukus ištraukite iš kefyro ir pavoliokite riešutų-kukurūzų mišinyje.
  6. Kepimo formą patepkite riebalais ir sudėkite file gabaliukus.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp ir kepkite apie 25-30 min, arba tol kol žuvytė lengvai atsignybs su šakute.
  8. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis ar bulvių koše.

Skanaus!
Receptas iš čia, tik truputį pasikeičiau pagal save.

(Visited 4,722 times, 1 visits today)
March 16th, 2012 | Posted by Ineta in ŽUVIES, JŪROS GĖRYBIŲ PATIEKALAI

You can leave a response .

7 Responses



Leave a Reply to Jurgita Cancel reply

Your email address will not be published.