Žuvies iešmeliai
Šie žuvies iešmeliai buvo ruošti kulinariniam žurnalui “°C“. Ir mes juos taip pamėgom, kad jie dažnai būna ant mūsų pietų stalo. :)
Reikės:
- 800g jūros lydekos file
- 1 saldžiosios paprikos
- 2 arb.š žuvies kepsnių prieskonių (pipiriai, ciberžolė, saldžioji paprika, čiobreliai, kalendros)
- Žiupsnelio druskos
- 1 arb.š garstyčių
- 1 valg.š citrinos sulčių
- 2 valg.š alyvuogių aliejaus
- 10 medinių iešmelių
- 1 valg.š rupių kvietinių miltų
Eiga:
- Žuvies file supjaustykite apie 3x3cm dydžio gabalėliais.
- Sumaišykite prieskonius, garstyčias, alyvuogių aliejų tarpusavyje ir užpilkite ant žuvies file gabaliukų. Palikite marinuotis 20-30minučių.
- Žuvies file apibarstykite miltais, kad visi pasidengtų vienodai.
- Papriką supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais kaip ir žuvies file.
- Iešmelius pamirkykite vandenyje ir ant jų maukite pakaitomis žuvies file baliukus su paprika.
- Grill keptuvę įkaitinkite ir kepkite žuvies file iešmelius, kol žuvis gražiai aprus ir iškeps.
Skanaus!
(Visited 759 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply