Suši
Labai mėgstam sušius, o pats gaminimo procesas vakarą paverčia kitokiu :) Nors skanesnių sušių nei iš Sushi express nesu valgius, tačiau šie naminiai man irgi labai labai skanūs!
Rekomenduoju ir Jums :)
Reikės:
- 1 pakelio suši ryžių (Naudojau “Clearspring sushi rice“, išvirė puikiai ir nesigavo košė, tikrai rekomenduoju! )
- 2 v.š ryžių acto
- žiupsnelio druskos
- 5 jūros dumblių lapų
- lašišos
- agurko
- Philadelphia sūrio
- sezamo sėklų
- wasabi krienų
- sojų padažo
- marinuoto imbiero
Eiga:
- Ryžius išvirkite pagal instrukciją ant pakelio. Į juos supilkite ryžių actą ir pagardinkite druskyte, švelniai išmaišykite ir palikite, kad pravėstų.
- Juostelėmis supjaustykite agurką.
- Ant medinio kilimėlio uždėkite jūros dumblių lapą blizgia puse į apačią. Jūros dumblio lapą padėkite prie pat medinio kilimėlio krašto.
- Ant lakšto paskleiskite ryžius palikdami viršutinį kraštą apie 2cm tuščią.
- Maždaug per vidurį užtepkite Philadelphia sūrio, uždėkite agurko, lašišos ir užbarstykite skrudintų sezamo seklų
- Medinį kilimėlį lenkite kartu su dumblio lapu, suspauskite, kad neliktų vidui tarpų. Taip suformuokite ritinėlio formos sušius.
- Aštrų peilį sušlapinkite ir supjaustykite sušius. Iš vieno lakšto gaunasi apie 8 sušiukai.
- Valgykite su sojų padažu, wasabi krienais bei marinuotu imbieru.
Skanaus!
(Visited 1,189 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply