Belgiški vafliai
Jau ketvirtadienis, savaitgalis visai ant nosies ;) Laukiu savaitgalio, kuomet galėsiu miegoti iki pietų ir mėgautis vėlyvais pusryčiais, o ne paskubomis kaip visą savaitę.
Reikės:
- 6 v.š tirpinto sviesto
- 1 ½ puodelio drungno pieno
- 1 a.š vanilinio cukraus
- 2 puodelių miltų
- 3 v.š rudojo cukraus
- 1 ½ a.š sausų mielių
- 2 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
Eiga:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite tirpintą sviestą ir drungną pieną, viską išmaišykite. Į kiaušinių plakinį suberkite miltus sumaišytus su mielėmis ir gerai išplakite, kad neliktų gumulėlių.
- Dubenį apdenkite maistine plėvele ir palikite bent valandai šiltai.
- Vaflių keptuvę įkaitinkite, patepkite riebalais ir įpilkite pora šaukštų tešlos. Kepkite kol gražiai paruduos.
Skanaus!
(Visited 2,227 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply