Meduoliai – pepparkakor
Jau labai labai pradėjau laukti Kalėdų, pradėjau pirkti dovanas mylimiems žmonėms, kepti įvairių rūšių meduolius, aguoninius pyragus…Tetrūksta sniego už lango ir viskas būtu tobula :)
O dabar…pristatau Jums savo briedžiukus. šypt :)))
Reikės:
- 150g melasos (tačiau aš dėjau 100g auksaspalvio sirupo ir 50g melasos)
- 110g sviesto
- 100g rudojo cukraus
- 375g miltų
- 1/2 a.š cinamono
- 1/2 a.š malto imbiero
- 1/4 a.š kepimo miltelių
- 1/4 a.š maltų gvazdikėlių
- 1/4 a.š druskos
- 1 didelio kiaušinio
Eiga:
- Auksaspalvį sirupą, melasą, sviestą ir cukrų sudėkite į puodą ir ant nedidelės ugnies kaitinkite kol cukraus kristalai ištirps. Tuomet gautą masę palikite atvėsti.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus su prieskoniais ir kepimo milteliais, išmaišykite.
- Į dubens vidurį įmuškite kiaušinį ir supilkite atvėsusį sirupą, viską suminkykite į vieną rutulį. Jei tešla labai lipni įdėkite šiek tiek daugiau miltų. Gautą rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą keletui valandų arba palikite per naktį.
- Tešlą padalinkite į kelias dalis, kad lengviau būtų kočioti. Ant lengvai miltuoto stalo paviršiaus iškočiokite tešlą labai plonai ir išspauskite norimas figūrėles.
- Orkaitę įkaitinkite iki 175C temp. meduoliukus sudėkite į kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepkite 8-10min, stebėkite kepimo procesą, nes meduoliukai labai greit kepa ir galite netyčia sudeginti (kaip tai padariau aš).
- Iškeptus meduoliukus atvėsinkite ir laikykite sandarioje dėžutėje.
Skanaus!
Receptas iš Deliciousdays.
(Visited 867 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply to Rutka Cancel reply