Kreminis likeris
Iki Kalėdų liko tik 10 dienų! :) Ar jau sugalvojot ir išrinkot visiems dovanėles? Dar ne? Tuomet duosiu vieną idėją, pagaminkite namų gamybos kreminį likerį! Manau draugai ar artimieji liks tikrai maloniai nustebinti:)
Receptas ruoštas žurnalui “°C“
Reikės:
- 1 valg.š karšto vandens
- 2 arb.š tirpios kavos
- 1 indelio karamelizuoto sutirštinto pieno “Rududu”
- 1 stiklinės neriebios grietinėlės
- 1 arb.š vanilės ekstrakto
- 300-400 ml brendžio
Eiga:
- Karštame vandenyje ištirpinkite kavą.
- Ant nedidelės ugnies pašildykite karamelizuotą sutirštintą pieną, kol jis taps skystesnis.
- Tuomet į jį supilkite kavą, grietinėlę, vanilės ekstraktą ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų jokių gumulėlių.
- Į gautą masę supilkite brendį ir viską išmaišykite, jei norite stipresnio likerio įpilkite daugiau brendžio.
- Paruoštą gėrimą supilkite į švarų ir sterilizuotą butelį.
- Laikykite jį šaldytuve, o suvartokite jį per dvi savaites.
Skanaus! :)
(Visited 1,223 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply to Viktorija Cancel reply