Sausainiai – riestainiai
Labai labai skanūs ir primenantys vaikystę riestainiukai. Pilnas indelis šių riestainiukų jau nukeliavo į rankinę… ryt per kavos pertraukėlę turėsiu ką pakramsnoti ir pavaišinti grupiokus :) šypt
Reikės:
- 250 g sviesto ar margarino
- 2 vnt kiaušinių
- 3 puodelių miltų
- 1 puodelio cukraus
- 1 a.š vanilinio cukraus
- 1/2 a.š kepimo miltelių
Eiga:
- Šaltą sviestą/margariną sutarkuokite, įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų, viską gerai išmaišykite.
- Suberkite į sviesto/margarino masę miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius.
- Užminkykite tešlą. Tešla neturi būti labai lipni, jei trūksta miltų galite šiek tiek įberti daugiau.
- Atsignybkite šiek tiek tešlos ir iškočiokite piršto storio pailgą volelį, suformuokite riestainius ir vieną pusę apvoliokite cukruje.
- Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp, riestainėlius kepkite apie 10 min.
Skanaus!
Receptas iš Neringa-blogas.
(Visited 2,461 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply