Keksiukai su obuoliais ir cinamonu
Nepastebimai greitai prabėgo vasara ir tik dabar tai suvokiu… pagavau save beskaičiuojant skubančius be skėčių žmones… ehh, nepavydžiu jiems.. :) O pati sėdžiu sau šiltai namie su puodeliu karštos arbatos ir dar šiltais rudeniškais keksiukais!
Kviečiu sušalusius ir sušlapusius bent virtualiai pasivaišint:)
Reikės:
- 2 vnt didelių obuolių
- 100 g sviesto
- 2 vnt kiaušinių
- 1 puodelio pieno
- 80 g cukraus
- 1 1/2va.š kepimo miltelių
- 1/2 a.š cinamono
- 1 1/3 puodelio miltų
Eiga:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, į gautą masę supilkite pieną ir ištirpintą sviestą, viską dar gerai išplakite.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir cinamonu ir suberkite į kiaušinių pieno sviesto masę, viską išsukite iki vientisos masės.
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, obuolius suberkite į tešlą ir išmaišykite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200C temp keksiukų formeles padenkite specialiais popierėliais arba patepkite riebalais. Formeles užpildykite 2/3 tešlos, ant viršaus užberkite migdolų drožlių (nebūtinai).
- Kepkite 30-35min. Ar iškepę lengvai patikrinsite įdūrę mediniu pagaliuku į keksiuko vidurį, jei pagaliuką ištrauksite sausą, keksiukai jau iškepę.
Skanaus!
Receptas iš knygos “Afternoon tea“
(Visited 10,309 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply to P. Cancel reply