Jogurtinis vyšninis tortas
Šiandien snigo… tikrai taip… gegužės mėnuo ir sniegas, kažkaip įdomiai skamba, na bet gamtos gi nesuvaldysi, ji daro ką nori:) Bet truputį pykstu, kad oras subjuro, netinkamu metu… Kai reikėjo egzaminui ruoštis, tai saulutė blizgino taip, kad net nėjo susikaupti… :)) Norėjos kuo daugiau praleisti laiko lauke:)
O dabar pristatau VYŠNIUKĄ, gaivų, skanų tortuką! Trampararam…:) Kepiau jį naktį, kad ryte su torto gabalėliu galėčiau keliaut pas mamą (šypt) ir pasveikint su pačia gražiausia pavasario švente:)
Reikės:
- 300 ml vyšninio jogurto
- 250 ml grietinėlės
- 2 pakelių vyšnių želės
- poros didelių saujų šaldytų arba šviežių vyšnių
- 100 gr cukraus
- 20 gr želatinos
Biskvitui:
- 2 didelių kiaušinių
- 40 gr cukraus
- 1 a.š vanilinio cukraus
- 40 gr miltų
Eiga:
- Paruoškite želė pagal instrukciją nurodytą ant pakelio, tik patarimas, jei norit, kad viršutinis žele sluoksnis būtų stangresnis, naudokite mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio.
- Paruoškite biskvitą. Kiaušiniu baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų.
- Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki kol masė pabals.
- Trynius supilkite į baltymų masę, suberkite miltus ir atsargiai viską išmaišykite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. tešlą supilkite į 21cm skersmens kepimo formą ir kepkite apie 10-15 min, kol įsmeigus medinį pagaliuką ištrauksite jį sausą.
- Paruoškite vidurinį sluoksnį. Želatiną ištirpinkite 100ml vandenyje. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir sumaišykite su jogurtu. Vieną saują vyšnių sutrinkite smulkintuvu į košytę ir įmaišykite į grietinėlės ir jogurto masę. Galiausiai į gautą masę supilkite ištirpintą želatina.
- Pasiruoškite torto formą nuimamais kraštais, padenkite maistine plėvele jei forma leidžia vandenį. Įdėkite iškeptą biskvitą, jį galite sulaistyti norimu sirupu (pvz.: vyšnių uogienės sirupu). Ant jo supilkite jogurto ir grietinėlės masę. Užberkite likusią saują vyšnių ir truputį paspauskit, kad užpilant žele jos nepakiltų į viršų. Galiausiai užpulkite žele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 6 val. geriausia per naktį.
Skanaus!
(Visited 6,258 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply to Indrė Cancel reply