Dvispalvis keksas
Tiesiog greitas, paprastas, drėgnas ir laaabai skanus keksas.
Reikės:
- 3 kiaušinių
- 120ml pieno
- 80g sviesto ar margarino
- 250ml/puodelio cukraus
- 1 1/2puodelio miltų
- 1 a.š kepimo miltelių
- 1 a.š vanilinio cukraus
- 2 v.š kakavos
- saujos šaldytų/šviežių mėlynių, vyšnių ar kitų mėgstamų uogų
Eiga:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki kol masė pabals. Į šią masę supilkite išlydytą sviestą, pieną/margariną ir viską išplakite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
- Miltų mišinį sumaišykite su kiaušinių mase iki vientisos masės.
- Tešlą padalinkite į dvi dalis ir į vieną iš jų įmaišykite kakavą, o į kitą įdėkite šaukštą miltų, kad abiejų tešlų tirštumas būtų panašus.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp.
- Kekso formą padenkite kepimo popieriumi ir supilkite pradžioje baltą tešlą, užberkite uogas ant viršaus ir galiausiai užpilkite rudą tešlą. Su mediniu pagaliuku galite tešlas tarpusavyje šiek tiek sujungti pamaišydami.
- Kepkite apie valandą arba tol kol įsmeigus medinį pagaliuką jis neaplips tešla.
(Visited 5,314 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply to Ineta Cancel reply