Bandelės su aguonomis
Skanios, minštos, purios su aguonomis bandelės! O jei dar su puodeliu kakavos? niam… vėl noriu aš jų:) Jos taip primena mokyklos laikus, kai per pertraukas bėgdavom, karštų ką tik iškeptų bandučių. Žinoma, pačios skaniausios jos šiltos, tačiau tikrai nėra prastos ir kitą dieną:)
Reikės:
- 1 puodelio pieno (250ml)
- 500g miltų
- 1kiaušinio
- 1puodelio cukraus
- 3-4 v.š aliejaus
- 25 g šviežių mielių
- kiaušinio trynys (aptepimui)
Įdarui:
- 100 g aguonų
- 100 g cukraus
- 50 g sviesto
- 1 kiaušinio baltymas
- 0,5 a.š cinamono
Eiga:
- Pieną pašildykite iki tokios temperatūros, kad įkišus pirštą galėtumėte laisvai išlaikyt. Pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis , kol mielės ištirps.
- Įpilkite aliejų, paplaktą kiaušinį ir po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą. Tešla turi gautis tąsi ir minkšta. Suformuokite rutulį, įdėkite į dubenį ir apdenkite maistine plėvele. Pastatykite kur šiltai.
- Įdarui sumaišykite visus produktus, aš viską tiesiog sudėjau į maisto smulkintuvą ir pamaliau kelias minutes.
- Kai tešla padvigubės ją iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, maždaug 1cm storio lakštą. Aptepkite aguonų mase ir susukite į volelį. Jį supjaustykite į norimo dydžio bandeles. Bandeles aptepkite paplaktu kiaušinio tryniu.
- Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite bandeles. Įkaitinkite orkaitę iki 180C temp. kepkite apie 20-25min kol bandelės gražiai parus.
Skanaus! :)
(Visited 28,063 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply to Agne Cancel reply