Receptai visiems
Header

Bandelės su aguonomis

Skanios, minštos, purios su aguonomis bandelės! O jei dar su puodeliu kakavos? niam… vėl noriu aš jų:) Jos taip primena mokyklos laikus, kai per pertraukas bėgdavom, karštų ką tik iškeptų bandučių. Žinoma, pačios skaniausios jos šiltos, tačiau tikrai nėra prastos ir kitą dieną:)

Reikės:

  • 1 puodelio pieno (250ml)
  • 500g miltų
  • 1kiaušinio
  • 1puodelio cukraus
  • 3-4 v.š aliejaus
  • 25 g šviežių mielių
  • kiaušinio trynys (aptepimui)

Įdarui:

  • 100 g aguonų
  • 100 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 0,5 a.š cinamono

Eiga:

  1. Pieną pašildykite iki tokios temperatūros, kad įkišus pirštą galėtumėte laisvai išlaikyt. Pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis , kol mielės ištirps.
  2. Įpilkite aliejų, paplaktą kiaušinį ir po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą. Tešla turi gautis tąsi ir minkšta. Suformuokite rutulį, įdėkite į dubenį ir apdenkite maistine plėvele. Pastatykite kur šiltai.
  3. Įdarui sumaišykite visus produktus, aš viską tiesiog sudėjau į maisto smulkintuvą ir pamaliau kelias minutes.
  4. Kai tešla padvigubės ją iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, maždaug 1cm storio lakštą. Aptepkite aguonų mase ir susukite į volelį. Jį supjaustykite į norimo dydžio bandeles. Bandeles aptepkite paplaktu kiaušinio tryniu.
  5. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite bandeles. Įkaitinkite orkaitę iki 180C temp. kepkite apie 20-25min kol bandelės gražiai parus.

Skanaus! :)

(Visited 28,063 times, 1 visits today)
May 20th, 2011 | Posted by Ineta in DUONA, BANDELĖS

You can leave a response .

21 Responses



Leave a Reply to Dovile Cancel reply

Your email address will not be published.