Pina Colada keksas
Tikras pavasaris, tikra saulutė ir tobulas savaitgalis vėl įkvėpė jėgų ateinančiai darbingai savaitei!:) Šis keksas buvo keptas Velykoms, tikrai labai skanus, jau kelis kart aš jį kepu ir pavyksta tobulai! :)
Reikės:
- 1 puodelio cukraus
- 3 puodelių miltų
- 1/2 puodelio sviesto
- 2 puodelių grietinės
- 1 puodelio kokoso drožlių
- 2 kiaušinių
- 1 skardinės konservuotų ananasų
- 2 a.š romo ekstrakto
- 2 a.š kepimo miltelių
- 1 a.š kepimo sodos
Eiga:
- Orkaitę įkaitinkite iki 190C temp.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, lydytu sviestu, grietine ir romu.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir kokosu ir supilkite į gautą masę, viską gerai išmaišykite.
- Ananasus susmulkinkite ir įmaišykite į tešlą.
- Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais ir supilkite į ją tešlą.
- Kepkite apie 1val 20 min. Kol įsmeigę mediniu pagaliuku ištrauksite jį sausą.
- Iškepus galima aplieti baltuoju šokoladu ir apibarstyti kokoso drožlėmis arba tiesiog pabarstyti cukraus pudra.
Puodelis 250ml.
Skanaus!
Receptas iš Sonatinos. :)
(Visited 980 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply to Neringa Cancel reply