Pusryčių dribsniai – granola
Jau labai seniai norėjau išbandyt granolą, bet nebuvo laiko, o gal tas noras nebuvo toks didelis, nežinau…:) Bet vieną dieną ruošdamasi kepti avižinius sausainius išsikepiau granolą. Va taip va, netikėtai… Bet labai džiaugiuosi, nes nuo šiol ji bus visuomet mano spintelėje. O kai norėsiu greitų pusryčių visuomet ją prisiminsiu:) Su pienu ar jogurtu.. mmm…
Reikės:
- 450 g avižinių dribsnių
- 50 g sezamo sėklų
- 50 g kokoso drožlių
- 175 g riešutų mišinio (aš naudojau graikinius su migdolų plokšteles)
- 125 ml aliejaus
- 100 ml medaus
- 3 v.š rudojo cukraus
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 170C temp. kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
- Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
- Medų ištirpinkite ir sumaišykite su aliejumi.
- Skystus ir sausus produktus sumaišykite ir išberkite ant kepimo skardos. Paskleiskite tolygiai.
- Kepkite apie 25min. kelis kart vis pamaišydami.
- Kai iškeps atvėsinkite ir suberkite į sandarų indą.
Skanaus!
Receptas iš BBC GoodFood
(Visited 570 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply