Biskvitinis obuolių pyragas
Norisi kažko skanaus? Lengvo? Paprasto? Nereikalaujančio pusės dienos praleisti virtuvėje? O tik “tekšt mekšt” ir baigta? Ir dar turbūt būtų labai gerai jei visas sudėtines dalis galėtumėte rasti savo šaldytuve? Taigi šis pyragas kaip tik toks:)) Jis visai neaikštingas, tad pavyksta visuomet! Pyragui užmaišyti užtrunku vos 20min.
Reikės:
- 125 g ištirpinto sviesto
- 125 g cukraus
- 125 g miltų
- 3 v.š pieno
- 1 a.š kepimo miltelių
- 3 a.š vanilinio cukraus (aš dėjau apie 1,5 a.š)
- 2 kiaušinių
- 2 obuolių, 1 a.š rudojo cukraus, 1 a.š cinamono
Eiga:
- Sviestą išplakit su cukrumi, kol cukrus beveik ištirps, tuomet po vieną įmuškit kiaušinius vis gerai išplakdami. Į gautą masę supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite.
- Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Šį mišinį suberkite į kiaušinių sviesto masę, išmaišykite iki vientisos masės.
- Tešlą supilkite į 21cm skersmens kepimo formą, kurią prieš tai patepkite sviestu ar išklokite kepimo popieriumi.
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite riekelėmis, juos sumaišykite su ruduoju cukrumi ir cinamonu.
- Obuolius sudėliokite ant pyrago viršaus truputį paspausdami.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200C temp. pyragą kepkite apie 35min. kol įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.
Receptas iš čia.
Skanaus!
(Visited 5,291 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply