Kokosinės bandelės – Pani popo
Šios “Havajietiškos kokosinės bandelės” savo eilės laukė jau labai ilgą laiką. Ir pagaliau… šiandienos pusryčiams prisiruošiau jas pagaminti. Tikrai nenusivyliau – patiko! Labai labai… :)
Beje, kaip tik išbandžiau vadinamą “šaltą tešlos kildinimą” tiesiog iš vakaro užsiminkiau tešlą, suformavau bandeles, sudėjau į kepimo skardą, apdengiau maistine plėvele ir padėjau į šaldytuvą, bent 12valandų. O ryte, ištraukiau iš šaldytuvo, palaikiau valandą kambario temperatūroj ir iškepiau. Bandelių tekstūra tikrai skiriasi. Verta išbandyti, kai ryte norisi šiltų, šviežių bandelių.
Reikės:
- 3 puodelių miltų
- 1 a.š sausų mielių
- 1 puodelio pieno
- 1 kiaušinio
- 1/2 puodelio cukraus
- 3 v.š aliejaus
- kokoso pieno užpilui: 1 puodelio kokoso pieno ir 3 v.š cukraus
Eiga:
- Pieną pašildykite iki tokios temperatūros, kad įkišus pirštą jį galėtumėte ten laisvai palaikyti (nedegintų).
- Pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis.
- Kiaušinį truputį paplakite ir supilkite į pieno, cukraus ir mielių masę. Čia pat supilkite miltus ir aliejų.
- Tešlą gerai išminkykite.
- Suformuokite rutulį, jį įdėkite į dubenį ir apdenkite maistine plėvele. Padėkite šiltai, kol padvigubės.
- Iš tešlos suformuokite apvalias bandeles ir sudėkite į skardą, leiskite joms dar šiltai pabūti kol pakils.
- Kokoso pieną sumaišykite su trim valgomais šaukštais cukraus ir šiuo skysčiu apipilkite bandeles.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190C temp. kepkite apie 30min.
Skanaus!
Receptą radau čia.
(Visited 1,399 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply