Alaus keksas
Lygiai prieš savaitę rašiau čia ir guodžiausi, kad prastai jaučiuosi, tai žinokit, kad kaip atsiguliau, tai taip ir nepakilau iš lovos beveik savaitę… Ne ne, nepagalvokit, kad tinginiavau ir drybsojau savo noru. Manim rūpinos, slaugė ir visaip kitaip lepino… (visai patiko… šypt). O jau kai temperatūra nukrito, tada jau pradėjau šmirinėti po įvairiausius blogus… Kiek aš visko atradau… kiek pamačiau… ;D Būsimų kepinių sąrašas išaugo kone dvigubai… (tai turi turbūt daugiau minusų nei pliusų).
Kai atgavau jėgas, grįžau į virtuvę ir iškepiau alaus keksą. Tikrai taip, alaus. Bet patikėkit alaus tikrai nesijautė, keksas gavosi drėgnas ir purus. Man patiko :))
Reikės
- 1 1/2 puodelio miltų
- 1/2 puodelio sviesto
- 1 puodelio alaus
- 1 puodelio rudojo cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 a.š kepimo miltelių
- 1 a.š cinamono
- 1 a.š meduolių prieskonių mišinio
- 1/2 puodelio graikinių riešutų
- 1/2 puodelio džiovintų vyšnių
Eiga:
- Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Įmuškite kiaušinį ir dar viską gerai išplakite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir prieskoniais.
- Į sviesto ir kiaušinio mišinį supilkite alų ir mitų mišinį ir viską gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite riešutus ir džiovintas uogas.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. kepimo skardelę padenkite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite apie 30 min. Kepkite tol kol įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.
Skanaus!
Receptą radau čia. (mano puodelis 250ml)
You can leave a response .
Leave a Reply