Marcipaniniai triufeliai
Šios likusios dienos iki Kalėdų laaabai užimtos. Kasdien turiu po planą darbų kuriuos turiu atlikti ir supratau, kad būtų labai gerai jei para turėtų daugiau nei 24valandas. :) Kadangi atradau laisvesnę valandėlę, nutariau įdėti šiandien gamintų triufelių receptą.O jau rytoj jie bus padovanoti brangiam žmogui:))
Dovanoti valgomas dovanas man bais smagu:)) Norėčiau ir aš tokių dovanų gaut, o labiausiai tai šią knygą “Dovanos iš virtuvės“. Pavarčiau ir laaabai susidomėjau aš ja, bet nenusipirkau, dar tikiu, kad galiu ją rast po eglute:)))
Reikės:
- 100 gr. juodo šokolado
- 100 gr. pieniško šokolado
- 40 gr. marcipanų masės
- 140 ml. grietinėlės
- 2 v.š amareto likerio
Eiga:
- Grietinėlę užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
- Į grietinėlę sudėkite sulaužytą šokoladą, likerį ir sutrupintą marcipanų masę, viską gerai išmaišykite, kol šokoladas ištirps.
- Masę padėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 3-4 valandas. Nors aš išnešiau į balkoną, o kai toks oras lauke, man užteko masę palaikyti pusantros valandos.
- Kai masė sustings, kabinkite ją šaukštuku ir formuokite rutuliukus, kuriuos apvoliokite kakavoje, smulkintuose riešutuose ar šokolado drožlėse.
Skanaus!
(Visited 445 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply to Viktorija Cancel reply