Cukruotos apelsinų žievelės
Dabar jau tikrų tikriausia ŽIEMA:) Tiek kalendorinė, tiek šalčio prasme:) Ta proga siūlau Jums pasigaminti cukruotų apelsinų žievelių. Kuriomis galėsite paskaninti tiek visus šventinius pyragus, tiek arbatėles. O aš einu dabar jos gerti, nes rankų pirštukai bais nušalo, sunku net ką daugiau ir parašyt. ;)
Reikės:
- 1 1/2 puodelio cukraus
- 1 puodelio vandens
- 1 a.š vanilinio cukraus
- 3 apelsinų
Eiga:
- Apelsinus nuplaukite po tekančiu šiltu vandeniu.
- Nupjaukite apelsinų žieveles labai plonai, kad liktų kuo mažiau baltosios dalies. Jei liko baltosios dalies, tuomet su peiliu nugrandykite ją.
- Žieveles užpilkite šaltu vandeniu ir maišant užvirinkite, taip padarykite kelis kartus. Taip dings kartumas.
- Žieveles susmulkinkite juostelėmis.
- Galiausiai puode sumaišykite vandenį, vanilinį cukrų ir cukrų, kaitinkite tol kol cukrus ištirps.
- Į verdantį sirupą sudėkite žieveles ir virkite ant labai mažos ugnies apie 50 min.
- Iš sirupo ištraukite apelsino žieveles ir apvoliokite cukruje, sudėkite ant grotelių ir išdžiovinkit. Tačiau galite žieveles palikti sirupe, o šį supilti į švarų stiklainėlį ir sandariai užsukite.
- Šiuo sirupu galite gardinti arbatą ar įvairius kepinius. O žievelės labai skanios vienos, jei dar pamirkius jas šokolade, tai išvis pasaka.
Skanaus!
(Visited 2,306 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply