Pyragėliai su kiauliena (kibinai)
Vyriškas nepasitenkinimas:
– “Gal gali pagaminti šiandien ką nors rimtą?”
– “Kaip suprast?”
– “Na, ką nors kitką, o ne pyragus ir sausainius, ką nors su mėsa…”
Taip ir padariau, šeštadienio pavakariams prikepiau kalną pyragėlių su mėsa:)
Ta proga, kad gavau dovanų knygą “Nesaldūs pyragai ir pyragėliai” dabar dažniau lepinu namiškius ne tik saldžiais kepiniais:)
Reikės:
- 3 kiaušinių
- 1 kg miltų
- 150 gr. grietinės
- 100 ml kefyro
- žiupsnelio druskos
- 250gr. sviesto
- 1 kiaušinio aptepimui
Įdarui
- 500gr.kiaulienos kumpio
- 200gr kiaulienos šoninės
- 2vnt svogūnų
- aliejaus
- druskos, pipirų
Eiga:
- Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais, viską sutrinkite rankomis.
- Į miltų ir sviesto mišinį įmuškite kiaušinius,sudėkite grietinę, supilkite kefyrą ir viską gerai išmaišykite ir išminkykite. Suformuokite rutulį, kurį apdenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą valandai laiko.
- Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Svogūnus supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
- Į mėsą suberkite svogūnus ir kitus prieskonius, viską gerai išmaišykite.
- Iš atšalusios tešlos padarykite vienodo dydžio rutuliukus iš kurių iškočiokite skrituliukus į jų vidurį įdėkite mėsos įdaro, tešlą sulenkite, o kraštus gerai užspauskite, kad neišbėgtų kepant susidariusios sultys.
- Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite paruoštus pyragėlius. Juos aptepkite kiaušinio plakinius.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200C temp. kepkite apie 40 min.
Skanaus!
P.S receptas pagal : knygą “Nesaldūs pyragai ir pyragėliai”
(Visited 926 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply to Ineta Cancel reply