Minkšti meduoliukai
Vakar Kaune buvo įžiebta Kalėdų eglutė, o taip ir aš ten buvau, visiems ant kojų mindžiau (kaip ir man). Kaip ir kiekvienais metais aš einų į šią šventę, ir kiekvieną kartą vis kartoju sau, kad jau kitais metais tai tikrai neisiu… Ne vien dėl to, kad sušalau į ledo kamuoliuką, bet ir tai , kad žmonių būna tiek, kad neįmanoma kvėpuoti. Bet nepaisant to, eglutė išties labai graži, kaip ir visas senamiestis. Na, o grįžę namo mudu puolėm gamintis karšto vyno ir kepti labai labai skanių meduoliukų. Dabar jau tikrai kvepia KALĖDOMIS. :)))
Kalbant apie meduoliukus, tai šie tikrai labai minkštučiai ir skanūs, nors ir nesivadovavau juo 100%, kadangi gaminimo eigoje supratau, kad neturiu tam būtinų ingridientų. Receptą radau pas Forellę, tad ačiū Jai:)))
Reikės:
- 2 puodelių miltų
- 1/2 puodelio cukraus
- 1/3 puodelio medaus
- 1/3 puodelio auksaspalvio sirupo
- 60 gr sviesto
- 1/2 a.š cinamono
- 1/2 a.š maltų gvazdikėlių
- 1 a.š kepimo miltelių
- 1 didelio kiaušinio
Eiga:
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir prieskoniais.
- Medų, sirupą, sviestą ir cukrų ištirpinkite. Ir sumaišykite su sausais produktais.
- Į gautą masę supilkite išplaktą kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Tešla gaunasi minkšta ir lipni.
- Tešlą apdenkite ir palikite bent 12 valandų kambario temperatūroje.
- Tešlą paminkykite ir iškočiokite tarp dviejų plėvelių, maždaug 9 mm storio ir išspauskite norimomis formelėmis.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp ir kepkite apie 10 min.
Skanaus!
You can leave a response .
Leave a Reply to Ineta Cancel reply