Apelsininis aguonų pyragas
Paskutiniu metu mano organizmas reikalavo apelsinų. Valgiau ne tik juos vienus, tačiau dejau juos ir į pyragus, gaminau jų cukatus. Na dabar jau praėjo, įdomu ko norėsiu dabar…:D
O dabar liko parodyt, kas iš tos mano manijos gavosi:))
Aguonos + apelsinai = begalo skanus pyragas.
Reikės:
- 125 gr kambario temperatūros sviesto
- 3/4 puodelio cukraus pudros
- 1 v.š tarkuotos apelsino žievelės
- 2 kiaušinių
- 1 puodelio miltų
- 1/3 puodelio pieno
- 3/4 a.š kepimo miltelių
- 1 a.š vanilinio cukraus
- 1/2 puodelio aguonų
Eiga:
- Sviestą, apelsino žieveles ir cukrų išplakite iki purios masės.
- Kiaušinius įmuškite į sviesto masę ir viską gerai išplakite, iki kol masė padvigubės.
- Sumažinkite mikserio greitį ir suberkite miltus, pieną ir aguonas. Viską išplakite iki vientisos masės.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C temp. kepimo skardą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą, kepkite apie 40-50 min, iki tol kol įsmeigus medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą.
- Įškepus galite apipilti glajumi. Aš naudojau plytelę šokolado ir pusę apelsino sulčių, šokoladą ištirpdžiau ir sumaišiau su sultimis.
Skanaus!:)
Receptą radau čia.
(Visited 819 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply