Varškės aguonų pyragas
Aš jau pradedu galvoti apie Kalėdas, nors dar beveik du mėnesiai…Kažkaip įdomiai viskas vyksta šiais metais…
Nors kiekvienais metais ruoštis Kalėdom pradėdavau ankščiausiai prieš dvi savaites.. O dabar… dabar… jau dairausi kalėdinių kepinių, o kompiuteryje esantis aplankas pilnėja nuo kalėdinių receptų gausos. Viską planuoju ir ruošiuos. Man taip patinka:) Nes šios Kalėdos bus ypatingos:)
Planuoti aš mėgstu. Tikrai tikrai. Ir mėgstu kai viskas einasi pagal jį. Dažniausiai susirikiuoju savo dienos, savaitės ar mėnesio planą, kuris po dienos jau būna sugriuvęs ir vėl atstatytas, papildytas ir ištrintas. Taip aš ir gyvenu, diena po dienos, savaitė po savaitės su savo mažais ir dideliais planais…
Reikės:
Tešlai:
- 3 kiaušiniai
- 1 1/2 stiklinė miltų
- 1/3 stiklinės pieno
- 1/2 stiklinės cukraus
- 1 a.š kepimo miltelių
- 4 v.š aliejaus
- 1 a.š vanilinio cukraus
Varškės masei:
- 2 pakelių varškės
- 3 kiaušinių trynių
- 4 v.š aguonų
- 1/3 stiklinės cukraus
Trupiniams
- 80 gr. miltų
- 80 gr. cukraus
- 50gr. sviesto
Eiga:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, iki tol kol masė padvigubės.
- Supilti pieną, aliejų ir miltus (miltus prieš tai sumaišykite su kepimo milteliais) į kiaušinių masę ir išmaišyti, tačiau nepermaišyti.
- Gautą masę supilkite į kepimo formą padengta kepimo popieriumi.
- Varškę su cukrumi ir kiaušiniais sutrinkite šakute, suberkite nuplikytas aguonas ir išmaišykite.
- Gautą masę supilkite ir gražiai paskleiskite ant tešlos.
- Trupiniams paruošti į dubenį suberkite miltus, sviestą, cukrų ir sutrinkite iki trupinukų. Jais apibarstykite varškės masę.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190C ir kepkite apie 40-50 min. Priklauso nuo orkaitės.
Skanaus! Nusišypsokit:)
You can leave a response .
Leave a Reply