Mieliniai cinamoniniai ritinėliai su obuoliais ir riešutais
Kai galvoje sukasi milijonas minčių ir nei vienos neina pagauti, jos tik sukasi sukasi, net miegot neleidžia, o ir pats jauties išsekęs ir pavargęs, tuomet aš bėgu į virtuvę. Ir gaminu. Tačiau labiausiai tokiomis akimirkomis man patinka ir padeda tešlos minkymas. Tuomet ir galvoje prašviesėja, ir bandutės gaunasi iš tokios tešlos pačios minkščiausios ir skaniausios:)))
Reikės:
- 1 kiaušinio
- 6 v.š cukraus
- 40 gr. šviežių mielių
- 250 ml. pieno
- 500 gr. miltų
- 4 v.š aliejaus
- žiubsnelio druskos
- 6 v.š cinamoninio cukraus (5v.š cukraus + 1 v.š cinamono)
- 1 didelio obuolio
- saujos riešutų, razinų
Eiga:
- Pieną pašildykite iki kūno temperatūros, į jį suberkite mieles, cukrų ir paplaktą kiaušinį.
- Viską gerai išmaišykite.
- Į šią masę suberkite miltus, aliejų ir druską. Tešlą gerai išminkykite ir suformuokite rutuliuką, jį įdėkite į dubenį, apdenkite rankšluostuku ir padėkite kur šilčiau, kad tešla iškiltų dvigubai.
- Tešlą iškočiokite į 2cm storio stačiakampį.
- Gautą stačiakampį apibarstykite cinamoniniu cukrumi, riešutais, razinom ir pjaustytais obuoliais.
- Tešlą susukite į ritinį ir supjaustykite 3-4cm storio riekelėmis. Juos sudėkite į kepimo formą.Palikdami tarpelius, kadangi tešla dar kils.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. kepkite apie 30-40 min.
Skanaus!
(Visited 346 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply