Receptai visiems
Header

Mieliniai cinamoniniai ritinėliai su obuoliais ir riešutais

Kai galvoje sukasi milijonas minčių ir nei vienos neina pagauti, jos tik sukasi sukasi, net miegot neleidžia, o ir pats jauties išsekęs ir pavargęs, tuomet aš bėgu į virtuvę. Ir gaminu. Tačiau labiausiai tokiomis akimirkomis man patinka ir padeda tešlos minkymas. Tuomet ir galvoje prašviesėja, ir bandutės gaunasi iš tokios tešlos pačios minkščiausios ir skaniausios:)))

 

Reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 6 v.š cukraus
  • 40 gr. šviežių mielių
  • 250 ml. pieno
  • 500 gr. miltų
  • 4 v.š aliejaus 
  • žiubsnelio druskos 
  • 6 v.š cinamoninio cukraus (5v.š cukraus + 1 v.š cinamono)
  • 1 didelio obuolio
  • saujos riešutų, razinų 

Eiga: 

  1. Pieną pašildykite iki kūno temperatūros, į jį suberkite mieles, cukrų ir paplaktą kiaušinį.
  2. Viską gerai išmaišykite.
  3. Į šią masę suberkite miltus, aliejų ir druską. Tešlą gerai išminkykite ir suformuokite rutuliuką, jį įdėkite į dubenį, apdenkite rankšluostuku ir padėkite kur šilčiau, kad tešla iškiltų dvigubai.
  4. Tešlą iškočiokite į 2cm storio stačiakampį.
  5. Gautą stačiakampį apibarstykite cinamoniniu cukrumi, riešutais, razinom ir pjaustytais obuoliais.
  6. Tešlą susukite į ritinį ir supjaustykite 3-4cm storio riekelėmis. Juos sudėkite į kepimo formą.Palikdami tarpelius, kadangi tešla dar kils.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. kepkite apie 30-40 min.

Skanaus!

(Visited 346 times, 1 visits today)
October 7th, 2010 | Posted by Ineta in DUONA, BANDELĖS

You can leave a response .

6 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published.