Apverstas ananasų pyragas
Kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, tačiau norisi naminio pyrago, tokio minkšto, drėgno ir dar su susikaramelizavusiais ananasais, šis pyragas bus kaip tik ko jums reikia:) Receptą radau pas Forellę, kitą kart gaminsiu su obuoliais, kaip orginaliame recepte, manau bus dar skaniau:)
Reikės:
- 1 nedidelės skardinės konservuotų ananasų
- 4 v.š rudojo cukraus
- 100 gr. sviesto
- 3/4 puodelio cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 puodelis grietinės
- 2 puodeliai miltų
- 1 a.š kepimo miltelių
- 1/4 a.š druskos
- 1 a.š vanilinio cukraus
Eiga:
- Kepimo formą ištepti sviestu.
- Ananasus apvolioti rudajame cukruje ir sudėti į kepimo formą.
- Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos masės.
- Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išplakti, supilti grietinę ir vanilinį cukrų.
- Į gautą masę suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
- Šią masę supilti ant ananasų.
- Orkaitę įkaitinti iki 180C temp. kepti apie 40-50 min.
- Iškepus pyragą, ištraukti iš orkaitės ir po 10 min. apversti į lėkštę.
(Visited 1,393 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply