Pyragėliai su špinatais ir sūriais
Pavydžiu Lietuvos orų… Kaip ten saulutė lepina visus… pavydu pavydu… Nes čia tik lietus ir lietus. Ehh parduotos mano vasaros:)
Na, o apie pyragėlius tai visuomet kepu panašius tik su mieline tešla, tačiau taupant laiką labai gardu ir su sluoksniuota bemiele tešla:) Taigi:
- pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos
- 100 gr. špinatų
- 100 gr. čedario sūrio (p.s sūrius galite naudoti tokius kokius mėgstate ar turite)
- 100 gr. mocarellos
- 1 svogūno
- žiubsnelio muskato
- druskytės
- pipirų
- 1 kiaušinio
Eiga:
- Atšildykite sluoksniuotą tešlą, ją truputį pakočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir suplėškite špinatus. Viską sudėkite į keptuvę ir pakepinkite kol špinatai suminkštės. Tai trunks apie kelias minutes. Pabarstykite druska, pipirais ir muskatu.
- Sutarkuokite ar suplėšykite sūrį ir sumaišykite su špinatų mase.
- Ant sluoksniuotos tešlos dėkite įdaro ir užlenkite, kad gautųsi trikampėliai, kraštus užspauskite šakute, kad kepamų pyragėlių įdaras neišbėgtų.
- Orkaitę įkaitinkite 180C , kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite pyragėlius, pyragėlių viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite apie 30 min. kol pyragėliai dailiai paruduos.
Skanaus!
P.S receptą radau Vio virtuvėje :)))
(Visited 2,961 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply