Vėžių paruošimas
Duoklė vyriškam skoniui. Iškarto prisipažinsiu. Gaminau ne aš! O maniškis. Iki tol man jie buvo baisūs padarėliai kuriuos karts nuo karto pamatydavau vėlai vakare ežere ar kokiame karjere. Net nepagalvodavau, kad jų kadanors teks ragauti. Na ir kaip jūs manot… man jie visai patiko, skonis panašus į krevečių. O išvirę jie būna labai gražūs, ryškiai raudoni.
Taigi. Vėžiams paruošti reikia labai nedaug ingridientų.
Reikės:
- gyvų vėžių
- druskos
- saujos šviežių krapų
Eiga:
- Užvirkite puode vandenį ir pasūdykite.
- Suberkite gyvus vėžius ir sudėkite krapus. Greitai uždenkite dangtį.
- Virkite 10-15 min.
- Vėžio mėsa yra balta ir tikrai skani. O valgoma žnyplių mėsa ir uodega.
- Prie vėžių puikiai tinka alus. Man sakė, kad alus čia net privalomas. :)))
Skanaus!
(Visited 4,379 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply