Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais
Šiuos sausainiukus jau gaminau nekartą, o pamačiau “Beatos virtuvė” knygoje ir labai labai patiko. Sausainiukai buvo labai trapūs ir traškūs puikiai tinkantys prie puodelio kavos ar kakavos, o dar skaniau su stikline šalto pieno mmm… :) Pakeičiau truputį produktų kiekius, tad šį kartą gavosi apie 30 sausainiukų vidutinio dydžio.
Reikės:
- 150 gr. šokolado (naudojau pienišką)
- 180 gr. sviesto
- 200 gr. cukraus (naudojau 100 gr. balto ir 100 gr. rudojo cukraus)
- 2 kiaušinis
- 250 gr. miltų
- 1 a.š kepimo miltelių
- 2 saujos riešutų (aš dėjau anakardžius,migdolus ir lazdyno riešutus)
Eiga:
- Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su cukrumi ir su šiek tiek paplaktu kiaušiniu.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
- Miltų mišinį suberti į sviesto, kiaušinio ir cukraus masę, viską išmaišyti.
- Šokoladą susmulkinti nedideliais gabaliukais ir suberti į masę.
- Riešutus taip pat galima susmulkinti, tačiau galima dėti ir grynus.
- Viską išmaišyti.
- Masė gausis tirštoka tačiau netinkama minkyti, todėl ją reiks dėti šaukštu.Aš dėjau arbatiniu šaukšteliu.
- Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi, masę sudėti šaukštu.
- Orkaitę įkaitinti iki 190C, kepti apie 15-20 min.
- Kadangi miltų čia nedaug tai sausainiai bekepdami susileis į blynukus.
Skanaus!
(Visited 3,503 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply