Receptai visiems
Header

Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais

Šiuos sausainiukus jau gaminau nekartą, o pamačiau “Beatos virtuvė” knygoje ir labai labai patiko. Sausainiukai buvo labai trapūs ir traškūs puikiai tinkantys prie puodelio kavos ar kakavos, o dar skaniau su stikline šalto pieno mmm… :) Pakeičiau truputį produktų kiekius, tad šį kartą gavosi apie 30 sausainiukų vidutinio dydžio.

Reikės:

  • 150 gr. šokolado (naudojau pienišką)
  • 180 gr. sviesto
  • 200 gr. cukraus (naudojau 100 gr. balto ir 100 gr. rudojo cukraus)
  • 2 kiaušinis
  • 250 gr. miltų
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • 2 saujos riešutų (aš dėjau anakardžius,migdolus ir lazdyno riešutus)

Eiga:

  1. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su cukrumi ir su šiek tiek paplaktu kiaušiniu.
  2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
  3. Miltų mišinį suberti į sviesto, kiaušinio ir cukraus masę, viską išmaišyti.
  4. Šokoladą susmulkinti nedideliais gabaliukais ir suberti į masę.
  5. Riešutus taip pat galima susmulkinti, tačiau galima dėti ir grynus.
  6. Viską išmaišyti.
  7. Masė gausis tirštoka tačiau netinkama minkyti, todėl ją reiks dėti šaukštu.Aš dėjau arbatiniu šaukšteliu. 
  8. Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi, masę sudėti šaukštu.
  9. Orkaitę įkaitinti iki 190C, kepti apie 15-20 min. 
  10. Kadangi miltų čia nedaug tai sausainiai bekepdami susileis į blynukus.

Skanaus!

(Visited 3,503 times, 1 visits today)
May 10th, 2010 | Posted by Ineta in SAUSAINIAI

You can leave a response .

12 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published.