Tarta su grūdėtąja varške ir pomidorais
Kviečiu pasivaišinti šiuo apkepu:) Jis laabai skanus:) Recepte kiekis nurodytas 26cm skersmens skardai, tačiau aš kepiau keliose nedidelėse formelėse.
Pagrindui
- 180 gr. miltų
- 100 gr. sviesto
- 1 kiaušinis
- 1 v.š šalto vandens
- žiubsnelis druskos
Įdarui
- 2 kiaušiniai
- žiubsnelis druskos
- 350 gr. grūdėtosios varškės
- 5 v.š grietinės
- apie 500 gr. vyšninių pomidorų
- 100 gr. mocarelos
- puse a.š pikantiškų prieskonių
- puse a.š baziliko
- alyvuogių aliejaus
Eiga:
- Šaltą sviestą sukapokite peiliu su miltais iki birios masės.
- Įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir supilkite vandenį. Viską išminkykite.
- Iškočiokite tešlą ir padenkite kepimo formą. Ją subadykite šakute ir įdėkite į šaldytuvą kol ruošite įdarą.
- Išplakite kiaušinius su grietine, įmaišykite grūdėtąją varškę ir suberkite pikantiškus prieskonius. Gautą masę supilkite ant tešlos.
- Sutarkuokite mocarelą, ant varškės masės suberkite sutarkuotą mocarelą.
- Vyšninius pomidoriukus perpjaukite per pusę ir sudėkite ant mišinio. Juos paskaninkite druska ir baziliku, šaukšteliu apšlakstykite aliejumi.
- Kepkite 180C temperatūroje, 30-40 min.
Receptą radau Panelės “Receptai” knygoje.
Skanaus!
(Visited 766 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply