Pusrytiniai riestainiai
Patys gražiausi vaikystės prisiminimai tai atostogos kaime, kai močiutė pusryčiams iškepa riestainių ir padaro karštos kakavos mmm… pasaka…
Šį savaitgalį bandžiau išsikept kažką panašaus. :)
- 2 a.š sausų mielių
- 4 stiklinių miltų
- 2 v.š cukraus
- žiubsnelis druskos
- 1/2 stiklinės šilto vandens
- 1/2 stiklinės šilto pieno
Aptepimui reikės: poros a.š medaus, 4 a.š vandens, sezamo sėklų.
Eiga:
- Mieles sumaišyti su trupučiu vandeniu, nemaišant palikti 10 min. , kad mielės pradėtų dirbt.
- Miltus sumaišyti su mielėm ir likusiu šiltu vandeniu, viską labai gerai išminkyti. Išminkytą masę susukti į rutuliuką, įdėti į dubenėlį ir padėti šiltai bent 2 valandom.
- Iškilusią tešlą dar kartą išminkyti, padalinti į 8 dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite riestainius.
- Medų ir vandenį sumaišyti, kad medus ištirptų vandenyje.
- Suformuotą riestainį aptepti arba įmerkti į šį tirpalą ir apvolioti sezamo sėklose.
- Sudėti į kepimo skardą.
- Kepti 200C temperatūroje apie 15 min. kol gražiai parus.
Receptą ėmiau iš čia ir truputį pakoregavau :)
(Visited 242 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply to Asta Cancel reply