Obuolių pyragas
Labai skanus obuolių pyragas, o ypač su vaniliniais ledais… :) Šis pyragas iš tikrųjų lengvai pagaminamas, tačiau jį reik ilgokai šaldyti, jei nenorit kad visas įdaras išbėgtų vos prapjovus. Na bet palaukt kol sustings tikrai verta.
Tešlai:
- 130 gr. sviesto
- 3 v.š grietinės
- 1 a.š sodos
- 1/3 stiklinės cukraus
- apie 350 gr. miltų
Obuolių masei:
- 5 vidutinio dydžio obuolių (4 ar 3,5 jei labai dideli)
- 1 v.š cukraus
- 1 a.š vanilinio cukraus
- 1. v.š grietinės
- 1 kiaušinis
- 2 v.š miltų
- mažiau nei pusę citrinos
Eiga:
- Sviestą, cukrų ir grietinę ištrinkite iki vientisos masės.
- Supilkite nugesintą sodą.
- Suberkite miltus ir viską išminkykite. Ji neturėtų lipti prie rankų.
- Gautą masę įdėkite į maistinę plėvelę ir padėkit į šaldymo kamerą 10 min. kol pasiruošit obuolių masę.
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklas. Obuolius sutarkuokite per burokinę tarką.
- Į obuolius įberkite cukrų,vanilinį cukrų ir išspauskite citrinos sulčių viską išmaišykite.
- Kitame inde išplakite kiaušinį, sudėkite grietinę ir miltus, viską išplakite ir užpilkite ant obuolių, dar kartą viską gerai išmaišykite.
- Tešlą ištraukite iš šaldymo kameros, padalinkite į dvi dalis 1/3 ir 2/3.
- Didesniąją dalį iškočiokite, kepimo formos dugną padenkite kepimo popieriumi. Ant jo uždėkite iškočiotą tešlą ir su rankomis apklijuokite tešla formos dugną ir kraštus.
- Obuolių masę supilkite į formą padengta tešla.
- Likusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis, jomis apdėkite pyrago viršų lyg tinkleliu.
- Kepkite 180C temperatūroje, apie valandą, kol pyragas gražiai parus.
- Iškepusį pyragą reikia gerai atvėsinti 3-4 valandom įdėti į šaldytuvą.Nors galima valgyt ir šiltą. Kaip jum patiks:)
(Visited 482 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply to nijole Cancel reply