Vyšnių pyragas
Žiema jau baigiasi, pagaliau atėjo pavasaris, na o aš pastebėjau, kad namuose po žiemos liko be galo daug uogienių. Todėl šiandien kepiau pyragą pagal seną mamos receptą. Šis receptas vienas iš paprastesnių, nereikia per daug nieko skrupulingai matuot,maišyt ir pan. :) Jis vistiek gaunasi tikrai labai skanus. Sugadinti jo turbūt irgi neįmanoma:D Taigi, vaišinkitės.
Reikės:
- 3 kiaušinių
- 1 stiklinės cukraus
- 150 gr. kepinių margarino
- miltų (senoj mamos knygelėj nebuvo nurodyta miltų kiekio, o tiesiog prierašas: “miltų dėti tiek, kad neliptų minkoma prie rankų” )
- 1 a.š kepimo miltelių
- mėgstamos uogienės (aš naudojau vyšnių uogienę)
Eiga:
- Kiaušinius išplakti su cukrumi.
- Ištirpinti margariną ir supilti į kiaušinių masę.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti.
- Masę gerai išminkyti, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldymo kamerą valandai.
- Skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Sušalusią tešlą tarkuoti tiesiai į skardą, sutarkuoti 2/3 tešlos. (tarkuoti per burokinę tarką)
- Tuomet, aptepti tolygiai mėgstama uogiene.
- Likusią tešlą užtarkuoti ant uogienės, kad visur tolygiai būtų pasiskirstę.
- Orkaitę įkaitinti iki 180C, kepti apie 40 min. Kol pyragas gražiai paruduos.
Skanaus! :)
(Visited 2,074 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply to Gamyklele Cancel reply