Marinuotos alyvuogės
Paruošimo laikas: 
Kepimo/Virimo laikas: 
Visa gaminimo trukmė: 
 
Reikės
  • 400 gr. konservuotų juodųjų alyvuogių be kauliukų
Marinatui:
  • 4 valg.š. medaus
  • 4 valg.š. alyvuogių aliejaus
  • 4 valg.š. kokybiško balzaminio acto
  • 1vnt. citrinos tarkuotos žievelės
  • žiupsnelio druskos
  • ½ arb.š. džiovintų rozmarinų
  • ½ arb.š. džiovintų raudonėlių
  • ½ arb.š. džiovintų čiobrelių.
Eiga
  1. Dubenyje pakaitinkite medų su aliejumi ir balzaminiu actu.
  2. Nukėlus nuo ugnies įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę, druską ir visus prieskonius.
  3. Alyvuoges nupilkite ir nuvarvinkite.
  4. Suberkite alyvuoges į stiklainį, užpilkite marinatu, uždarykite ir gerai supurtykite.
  5. Padėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.Geriausia pamarinuokite iš vakaro ar dieną prieš. Jos bus dar skanesnės.
Recipe by Gamyklele.lt at http://gamyklele.lt/2015/06/marinuotos-alyvuoges/