Medaus tortas
Puikus tortas įvairioms progoms. Lengvai pagaminamas, tik šiek tiek užima laiko lakštų kočiojimai ir kepimai, tačiau skonis viską atperka.
Reikės:
Ploniems lakštams
- 50gr. sviesto
- 3 valg.š. medaus
- 100 ml cukraus
- 50 ml pieno
- 1 kiaušinio
- 1/2 arb.š. kepimo miltelių
- 390gr miltų (3 stiklinės)
- žiupsnelio druskos
Kremui
- 150 ml grietinės
- 400 ml riebios grietinėlės
- 3 valg.š. cukraus pudros
- 1 arb.š. vanilinio cukraus
- 1/2 pokelio citrininės želė
Eiga:
- Paruoškite lakštus. Puode ištirpinkite sviestą, cukrų, medų ir pieną. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir į masę supilkite išplaktą kiaušinį. Išmaišykite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir išsijokite. Palaipsniui berkite miltus į paruoštą masę ir minkykite, kol tešla gausis elastinga, nelimpanti prie rankų. (Gali būti, kad neprireiks visų miltų)
- Paruoštą tešlą palikite pailsėti 15min. ir po to padalinkite į tiek gabalėlių kiek kepsite lakštų. (Aš gaminau 9 lakštus, kepiau apie 21cm skersmens lakštus). Kiekvieną gabalėlį iškočiokite labai plonai tiesiai ant kepimo popieriaus, šiek tiek didesnius nei planuojamo torto dydžio. Kiekvieną lakštą subadykite šakute, kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus. Iškeptus lakštus iškarto apipjaustykite. Likučius pasilikite torto papuošimui.
- Paruoškite kremą. Verdančiu vandeniu užpilkite citrininę želė ir išmaišykite, kad želė ištirptų. Vandens pilkite tiek, kad šiek tiek apsemtų želė miltelius.
- Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumu iki standumo, svarbu neperplakti. Galiausiai supilkite ištirpintą žele ir grietinę, viską dar paplakite. Paruoštą kremą, padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingų.
- Paruoštu kremu sutepkite lakštus, taip pat torto šonus ir viršų. Papuoškite trupiniais.
Skanaus!
Receptas iš Neringos.
(Visited 2,080 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply to Egle Cancel reply