Receptai visiems
Header

Medaus tortas

Puikus tortas įvairioms progoms. Lengvai pagaminamas, tik šiek tiek užima laiko lakštų kočiojimai ir kepimai, tačiau skonis viską atperka.

Reikės:

Ploniems lakštams

  •  50gr. sviesto
  • 3 valg.š. medaus
  • 100 ml cukraus
  • 50 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 arb.š. kepimo miltelių
  • 390gr miltų (3 stiklinės)
  • žiupsnelio druskos

Kremui

  • 150 ml grietinės
  • 400 ml riebios grietinėlės
  • 3 valg.š. cukraus pudros
  • 1 arb.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 pokelio citrininės želė

Eiga:

  1. Paruoškite lakštus. Puode ištirpinkite sviestą, cukrų, medų ir pieną.  Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir į masę supilkite išplaktą kiaušinį. Išmaišykite.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir išsijokite. Palaipsniui berkite miltus į paruoštą masę ir minkykite, kol tešla gausis elastinga, nelimpanti prie rankų. (Gali būti, kad neprireiks visų miltų)
  3. Paruoštą tešlą palikite pailsėti 15min. ir po to padalinkite į tiek gabalėlių kiek kepsite lakštų. (Aš gaminau 9 lakštus, kepiau apie 21cm skersmens lakštus). Kiekvieną gabalėlį iškočiokite labai plonai tiesiai ant kepimo popieriaus, šiek tiek didesnius nei planuojamo torto dydžio. Kiekvieną lakštą subadykite šakute, kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus. Iškeptus lakštus iškarto apipjaustykite. Likučius pasilikite  torto papuošimui.
  4. Paruoškite kremą. Verdančiu vandeniu užpilkite  citrininę  želė ir  išmaišykite, kad želė ištirptų. Vandens pilkite tiek, kad šiek tiek apsemtų želė miltelius.
  5. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumu iki standumo, svarbu neperplakti. Galiausiai supilkite ištirpintą žele ir grietinę, viską dar paplakite. Paruoštą kremą, padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingų.
  6. Paruoštu kremu sutepkite lakštus, taip pat torto šonus ir viršų. Papuoškite trupiniais.

Skanaus!

Receptas iš Neringos.

(Visited 2,080 times, 1 visits today)
April 14th, 2014 | Posted by Ineta in TORTAI

You can leave a response .

7 Responses



Leave a Reply to Egle Cancel reply

Your email address will not be published.