Receptai visiems
Header

Canelés de Bordeaux – kanelės

Grįžtu po ilgo laiko tylos. Taip susidėliojo, kad 2013 metai buvo kupini pokyčių. Virtuvėje praleidau labai mažai laiko, o jei gamindavau, tai būdavo laiko patikrinti patiekalai, nebuvo laiko/noro ieškojimams ir bandymams. O dabar, kai viskas susidėliojo į savo vietas, vėl grįžau į įprastą ritmą, savo virtuvę, atsirado didelis noras  gaminti, ieškoti ir eksperimentuoti. :)

Taigi, pučiu dulkes nuo savo tinklaraščio ir siūlau Jums išbandyti šiuos pyragėlius. Jas kepiau spec. kanelėms skirtoje mini formoje, vienoje formoje jų telpa 24.  Iš nurodyto kiekio išėjo apie  60 mini kanelių.

Reikės:

  • 1/2 litro pieno
  • žiupsnelio druskos
  • 2 kiaušinių ir 2 trynių
  • 3 valg. š. vanilės ekstrakto 
  • 1-2 valg. š. romo 
  • 250 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 100g miltų

Eiga:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi, įberkite druskos, supilkite vanilės ekstraktą, romą, įmuškite kiaušinius ir trynius, viską išmaišykite iki vienalytės masės.
  2. Į gautą masę supilkite ištirpintą sviestą, dar kartą viską išmaišykite.
  3. Tuomet užkaitinkite pieną (iki tol kol kraščiukuose pradės darytis mažučiai burbuliukai).
  4. Į miltų, kiaušinių, sviesto masę palaipsniu maišydami supilkite pieną, tešla gausis labai skysta (taip ir turi būti, neišsigąskite..)
  5. Dubenį su tešla apdenkite maistine plėvele ir pastatykite į šaldytuvą mažiausiai 1val., o rekomenduoja nuo 24 iki 48val. Kuo ilgiau tešla ilsisi tuo geriau.
  6. Kuomet tešla subręsta, orkaitę įkaitinkite iki 250°C, kepimo formeles patepkite sviestu ir pabarstykite šiek tiek cukrumi.
  7. Tešlą supilstykite į formeles, tačiau pilstydami palikite maždaug 0,5cm nuo viršau, nes pyragaičiai kepdami labai kyla.
  8. Formą dėkite į orkaitę ir kepkite apie 10-15min. Tuomet karštį sumažinkite iki 170°C ir kepkite apie 50min. Įpusėjus kepimo laikui, perkelkite kepimo formą į apatinę lentyną.
  9. Iškepusių pyragėlių išorė traški, o vidus minkštas ir drėgnas.

Skanaus!

Receptas iš IRRI style.

January 31st, 2014 | Posted by Ineta in PYRAGAI, PYRAGĖLIAI | SAUSAINIAI

You can leave a response .

2 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *