Kalėdinis vaisių pyragas
Kadangi aš visuomet pramiegu tą laiką, kuomet reikia pradėti gaminti brandinamus pyragus (tuos, kuriuos reik prieš daugiau nei mėnesį kept, girdyti alkoholiu ir saugot iki švenčių). Todėl šis pyragas man puikiai tinka, kadangi jį valgyt galima jau kitą dieną. Jis labai drėgnas, sodraus skonio, todėl puikiai tinka Kalėdoms.
Pažiūrėkite šį video. Man jis tooks gražus, toks kvepiantis šventėmis:) Receptas iš BBC.
Reikės:
- 350g džiovintų slyvų
- 250g razinų
- 125g džiovintų serbentų (aš naudojau spanguoles)
- 175g sviesto
- 175g tamsaus muscovado cukraus
- 175ml medaus
- 125ml kavos likerio
- 2 apelsinų sulčių ir tarkuotos odelės
- 1 arb.š meduolių prieskonių
- 2 valg.š kakavos
- 3 vnt kiaušinių
- 150g miltų
- 75g maltų migdolų
- ½ arb.š kepimo miltelių
- ½ arb.š kepimo sodos
Eiga:
- Į puodą sudėkite visus džiovintus vaisius, sviestą, medų, cukrų, kavos likerį, taip pat išspauskite dviejų apelsinų sultis, bei nutarkuotą jų žievelę, suberkite meduolių prieskonius ir kakavą. Viską kaitinkite ant vidutinės kaitrumo ugnies, kol pradės virti, tuomet vis pamaišydami leiskite pavirti 10minučių. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 30minučių, kad atvėstų.
- Po trisdešimties minučių, kuomet masė bus pravėsusi, supilkite šiek tiek paplaktus kiaušinius, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir soda, bei maltus migdolus, viską mediniu šaukštu gerai išmaišykite.
- Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi ir supilkite paruoštą masę.
- Orkaitę įkaitinkite iki 150°C , kepkite apie 1¾-2 valandos, kuomet į pyrago vidurį įkišus medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą.
- Iškepusį pyragą palikite ataušti. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją
Skanaus!
You can leave a response .
O! Ačiū už receptą, nes ir aš esu viena iš tų pramiegančių :D
Aš jau tris metus iš eilės pramiegu brandinamo pyrago kepimą:D Reiks bent naujiems jį pasiruošt:)
Bus išbandytas Kalėdoms tikrai, nes čia ne toks brangus&prabangus&reikia mažiau alkoholio :D
Puikus receptas, ačiū :) Aš irgi prie tu amžinai dvejojančių ir vėluojančių išsikepti brandinamą pyragą :)
P.S. Neturiu panašaus kavos likerio, kaip galvoji, kas geriau tiks? Romas, ar kreminis likeris, kaip pvz. Poema? :)
Žinok, aš neturėjau irgi kavos likerio, tai pyliau šiek tiek mažiau brendžio :) Manau romas tiks irgi:)
Galbūt galima sužinoti,kiek tiksliai brendžio pylėte? :)
apie 70-80ml pyliau. :)
Katik isbandytas! Kadangi spintelese buvo ne visi produktai, naudojau tai ka, radau – konjaka, citrina vietoj apelsino ir auksini sirupa vietoj medaus ir dziovintu vaisiu miksa. Tikrai labai skanus ir labai paprastas pyragas! Aciu uz recepta, nes jau apsisprendziau ka kepsiu lauktuviu tevams ant Kaledinio stalo, nes jis idealus tokiai progai ;)
Siulau visiems pabandyti!
Super! Džiaugiuosi, kad patiko! :)
O kaži, kaip galima būtų be alkoholio išsiverst? (tarp šeimos narių yra abstinentų, tad, nors alkoholis ir išgaruos, skonis vis tiek liks, nelabai to norėčiau, nebent tai būtų koks subtilus lašelis romo esencijos ar pan.) Gal tiesiog vietoj kavos likerio pilti kokį 100ml silpnos kavos?
Alkoholio tikrai galite nepilti visai:) Arba kaip Jūs minėjot šiek tiek kavos įpilti:) tikrai nepakenks pyrago skoniui.
O cukrų kur ir kada dėti? Pradėjau daryti šį pyragą, o kai taip ir neradau paaiškinime, teko improvizuoti. Ne dėl šios klaidos, tačiau kitoms šventėms ieškosiu kito recepto. Mūsų šeimos skoniams pasirodė per saldus. Sėkmės!
Ačiū už pastebėjimą, pataisiau savo klaidą. Na, kiekvieno skonis skirtingas:) Kiekvienas ieškome sau tinkamiausio varianto. :)