Receptai visiems
Header

Medaus keksas

Grįžtu su labai skaniu keksu!

Reikės:

  • 150 g kambario temperatūros sviesto 
  • 4 kiaušinių
  • 2 valg. š. rudojo cukraus
  • 4 valg. š. medaus 
  • 1/2 puodelio pieno 
  • 2 puodelių miltų 
  • 4 valg. š. krakmolo
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/2 arb. š. sodos 
  • 1/3 puodelio migdolų drožlių

Sirupui: 

  • 2/3 puodelio medaus 
  • 2 valg. š. šviežių citrinų sulčių

Eiga:

  1. Giliame dubenyje išsukite sviestą, kiaušinius, cukrų, medų, pieną į vientisą masę.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda, krakmolu ir suberkite į kiaušinių masę. Viską dar gerai išmaišykite, iki kol gausit lygią tešlą be jokių gumuliukų.
  3. Kekso formą ištepkite sviestu, pabarstykite migdolų drožlėmis ir supilkite tešlą.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 170°C temp, kepkite apie 40 minučių. Kol įsmeigus medinį pagaliuką, ištrauksite jį sausą.
  5. Paruoškite sirupą. Medų kaitinkite su citrinos sultimis  apie 5 min. Dar šiltą, iškepusį keksą apliekite šiuo sirupu.

Skanaus!

Receptas iš “Supermamų klubo

September 23rd, 2012 | Posted by Ineta in KEKSAI, KEKSIUKAI

You can leave a response .

5 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *