Medaus keksas
Grįžtu su labai skaniu keksu!
Reikės:
- 150 g kambario temperatūros sviesto
- 4 kiaušinių
- 2 valg. š. rudojo cukraus
- 4 valg. š. medaus
- 1/2 puodelio pieno
- 2 puodelių miltų
- 4 valg. š. krakmolo
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 1/2 arb. š. sodos
- 1/3 puodelio migdolų drožlių
Sirupui:
- 2/3 puodelio medaus
- 2 valg. š. šviežių citrinų sulčių
Eiga:
- Giliame dubenyje išsukite sviestą, kiaušinius, cukrų, medų, pieną į vientisą masę.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda, krakmolu ir suberkite į kiaušinių masę. Viską dar gerai išmaišykite, iki kol gausit lygią tešlą be jokių gumuliukų.
- Kekso formą ištepkite sviestu, pabarstykite migdolų drožlėmis ir supilkite tešlą.
- Orkaitę įkaitinkite iki 170°C temp, kepkite apie 40 minučių. Kol įsmeigus medinį pagaliuką, ištrauksite jį sausą.
- Paruoškite sirupą. Medų kaitinkite su citrinos sultimis apie 5 min. Dar šiltą, iškepusį keksą apliekite šiuo sirupu.
Skanaus!
Receptas iš “Supermamų klubo“
(Visited 5,004 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply