Receptai visiems
Header

Tinklaraštininkų diena ir mano “Velniški kąsneliai”

Lygiai prieš savaitę penkios tinklaraštininkės iš kauno pajudėjom link Vilniaus, Kulinarijos studijos, kur vyko tinklaraštininkų dienai paminėti skirtas vakarėlis. Kelionė rodės truko vos kelias minutes, nes gi pilna mašina merginų plepėjo nesustodamos:) O ten mus pasitiko dar keturios tinklaraštininkės ir puiki komisija.

Taigi šis vakarėlis turėjo temą – „Prieskonis, kuris mane įkvepia“ .

  • Indrė iš GP magijos.  Pasirinko prieskonį anyžių ir pagamino nuostabų morkų pyragą su anyžiais.
  • Lina iš Kiaunės reikaliukų.  Jos prieskonis buvo vanilė. Gamino kokosinį debesėlį su vanile.
  • Skirmantė iš Forelles receptai. Ją įkvepia bazilikas ir pagamino žaliai baltą desertą su bazilikais ir baltuoju šokoladu. Ji pademonstravo mums tikrai aukšto lygio konditerinius sugebėjimus.
  • Vilma iš Kulinarijos laboratorijos. Vilma pasirinko kuminą ir pagamino kalafiorų salotas su kuminu. Šios salotos super! Tą vakarą kelis kart ėjau kartoti. Gaminsiu būtinai ir namie.
  • Karolina iš Citrinos žievelės. Man iš pašonės kvepėjo cinamonu. Ir gamino cinamoninį duonos pudingą su bananais ir karameliniu padažu, patiektą su ledais. Ta karamelė mus su Indre pavergė…kabinom šaukšteliais ir valgėm :))))))
  • Viktorija iš Receptų medžio. Pasirinko imbierą ir pagamino puikų  pomidorų džemas su imbierais. Jį tikrai verta išbandyt!
  • Renata iš Sezoninės virtuvės. Pasirinko turbūt dažniausiai naudojamą prieskonį – pipirus. Ir jais pagardino puikų braškių desertą.
  • Beata iš  Braškės su pipirais. Jos prieskonis įkvepėjas buvo muskatas. O pagamino ji, Meilės virtinius – virtinius su ricotta, špinatais ir muskato riešutu.  Šis patiekalas buvo vakaro nugalėtojas!
  • Na, o aš gaminau Velniškus kąsnelius – šokoladinį pyragą su uogine paprika!

Mus visus vertinos nuostabi komisija, kurią sudarė:

  • „Santa Maria“ produktų vadovas Artūras Braslauskas,
  • kulinarinės laidos „Bilo receptai“ vedėjas Gidonas Šapiro-Bilas,
  • „Kulinarijos studijos“ konditerė Elžbieta Monkevič,
  • šokolado amatininkas, „Chocolate Naive“ šokoladų ir ledų kūrėjas Domantas Užpalis
  • žurnalo „Virtuvė. Nuo… Iki…“ redaktorė Eglė Aleksandravičiūtė
  • „Electrolux“ pardavimų vadovas Mantas Danilevičius.

Taigi, vakaro nugalėtojai buvo:

  1. Pirmoji vieta atiteko Beatai iš Braškės su pipirais, jos Meilės virtiniai komisijos buvo išrinti geriausiu, skaniausiu ir labiausiai pasirinktą prieskonį atskleidusiu patiekalu. Prizas buvo pietūs „Dinner in the sky“ restorane.
  2. Antroji vieta – Skirmantei ir jos žaliai baltam desertui.
  3. Trečioji vieta – Indrei ir jos skaniajam pyragui.

Na, o papildomas prizas,  už kurį balsavo dalyviai, atiteko man!!!!

Beje, suskaičiavus „Virtuvė. Nuo… Iki…“ FB gerbėjų balsus, geriausiais 2011-2012 m. tinklaraščiais išrinkti:

  1. Geriausias metų tinklaraštis: Surfing the World Cuisine,
  2. Skaniausias metų debiutas: Vaikai ir Vanilė.
  3. Aktyviausias metų tinklaraštis: Gėrimų ir patiekalų magija

Vakaras buvo daugiau nei puikus, gavau netik puikų Electroliux įsteigtą papildomą prizą – plaktuvą „Ultramix Pro“, bet ir „Santa Maria“ prieskonių rinkinį , „Chocolate Naive“ pienišką šokoladą bei „Virtuvė. Nuo.. Iki..“ prenumeratą! Ačiū už puikų vakarą ir gerą nuotaiką! Dar padėkot norėčiau Jurgai iš Savaitgalio rendezvous ir Sandrai iš Little World už puikias nuotraukas!

Velniškiems kąsneliams reikės:

  • 210 g sviesto
  • 150 g juodojo šokolado
  • 150 g rudojo cukraus
  • 3 šaukštų kakavos
  • 120 g miltų
  • ¼ šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/4 – 1/2 šaukštelio maltos uoginės paprikos
  • Žiupsnio druskos
  • 3 didelių kiaušinių

Eiga:

  1. Sviestą su šokoladu ištirpinkite dubenyje ant karštų garų.
  2. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir įmaišykite pravėsusią sviesto šokolado masę.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava , druska ir kajeno pipiru , suberkite į šokolado masę, viską išmaišykite, kad neliktų sausų miltų.
  4. Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 170oc temperatūros, kepkite 25-30 minučių.

„Mineralinių vandenų“ ekspertai rekomenduoja: E&J Gallo Family Zinfandel California (JAV, 27.99 Lt)Šiame vyne yra jaučiami ryškūs raudonų vaisių ir gervuogių uogienės aromatai, su aiškiais ąžuolo, juodųjų vyšnių ir saldymedžio poskoniais. Taninai šiame vyne yra švelnūs, sukuriantys lengvą ir subalansuotą vyno skonį.Šis vynas puikiai dera prie jautienos ir avienos patiekalų, aštrių makaronų patiekalų ar ryškaus skonio sūrių.

Skanaus!

Beje, receptą jau spėjo išbandyti ir Beata, apsilankykite pas ją tinklaraštyje Braškės su pipirais! :))

June 8th, 2012 | Posted by Ineta in PYRAGAI, PYRAGĖLIAI

You can leave a response .

8 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *