Receptai visiems
Header

Ricottos keksas

Atsinaujinau blogą, o pati dingau… Labai negražu… Taisausi! Dalinuosi labai labai labai skaniu keksu. Patiko man jis dėl to, kad gavosi labai drėgnas. Rekomenduoju!

Reikės:

  • 210 g miltų
  • 2 1/2 arb.š kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 200 g cukraus
  • 200g ricottos (aš naudojau švelniąją varškę)
  • 140 g sviesto
  • 3 didesnių kiaušinių
  • 1 arb.š vanilės ekstrakto
  • saujos razinų (aš dėjau džiovintas spanguoles)
  • 1 kriaušės (nors originaliame recepte jos nebuvo)

Eiga:

  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir padėkite kur nuošaliau.
  2. Kitame dubenyje sudėkite minkštą (kambario temperatūros) sviestą, ricottą, vanilės ekstraktą ir cukrų, viską išplakite su elektriniu maišytuvu. Po vieną įmuškite kiaušinį vis gerai išmaišydami.
  3. Į gautą tešlą suberkite miltų mišinį, išmaišykite ir suberkite razinas ir gabaliukais supjaustytą kriaušę.
  4. Kekso formą patepkite sviestu ir supilkite tešlą.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros ir kepkite apie 60 minučių

Skanaus!

Receptas iš Delishhh

May 2nd, 2012 | Posted by Ineta in KEKSAI, KEKSIUKAI

You can leave a response .

11 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *