Ricottos keksas
Atsinaujinau blogą, o pati dingau… Labai negražu… Taisausi! Dalinuosi labai labai labai skaniu keksu. Patiko man jis dėl to, kad gavosi labai drėgnas. Rekomenduoju!
Reikės:
- 210 g miltų
- 2 1/2 arb.š kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- 200 g cukraus
- 200g ricottos (aš naudojau švelniąją varškę)
- 140 g sviesto
- 3 didesnių kiaušinių
- 1 arb.š vanilės ekstrakto
- saujos razinų (aš dėjau džiovintas spanguoles)
- 1 kriaušės (nors originaliame recepte jos nebuvo)
Eiga:
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir padėkite kur nuošaliau.
- Kitame dubenyje sudėkite minkštą (kambario temperatūros) sviestą, ricottą, vanilės ekstraktą ir cukrų, viską išplakite su elektriniu maišytuvu. Po vieną įmuškite kiaušinį vis gerai išmaišydami.
- Į gautą tešlą suberkite miltų mišinį, išmaišykite ir suberkite razinas ir gabaliukais supjaustytą kriaušę.
- Kekso formą patepkite sviestu ir supilkite tešlą.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros ir kepkite apie 60 minučių
Skanaus!
Receptas iš Delishhh
(Visited 2,637 times, 1 visits today)
You can leave a response .
Leave a Reply