Receptai visiems
Header

Lipnios cinamoninės bandelės

Jei kas paklaustų, koks mano pats mėgstamiausias, lengvai paruošiamas, saldėsis yra, aš net nepagalvojus pasakyčiau, kad cinamoninės bandelės!  Tad jeigu užsimanau ko nors skanaus, o šaldytuvas pustuštis ir kažko įmantraus nepasidarysiu, visad žinau, kad cinamoninėms bandelėms paruošti ingredientų visuomet turiu.

Nuo šiol kitokių cinamoninių bandelių nebekepsiu, tik šias! Mmm…ta karamelė susidariusi ant bandelių beprotiškai skani.

Rekomenduoju!

Reikės:

  • 3 1/2 puodelių miltų
  • 3 valg.š cukraus
  • 1/2 arb.š druskos
  • 1/2 puodelio pieno
  • 2 1/2 arb.š sausų mielių
  • 2 kiaušinių
  • 115 g kambario temperatūros sviesto
  • 1/2 puodelio grietinės

Sirupui reikės:

  • 115 g sviesto
  • 2 valg.š rudojo cukraus
  • 3 valg.š medaus
  • 4 valg.š klevų sirupo (aš neturėjau, tad naudojau auksaspalvį sirupą)

Įdarui:

  • 2 valg.š sviesto
  • 1 valg.š cinamono
  • 1/2 puodelio cukraus
  • 1 puodelio smulkintų riešutų
  • nutarkuotos vieno apelsino žievelės

Eiga:

  1. Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su mielėmis. Kiaušinius šiek tiek paplakite su cukrumi ir duska, sudėkite sviestą ir viską ištrinkite iki vientisos masės. Pieną pašildykite iki kūno temperatūros, kad įkišus pirštą jaustumėt tik šilumą, jokiu būdu neturi būti taip karštą, kad degintų. Pieną ir grietinę supilkite į kiaušinių sviesto masę ir pamaišykite, į šį mišinį suberkite miltus. Viską sumaišykite ir užminkykite tešlą. Tešla turi gautis švelni ir nelimpanti prie rankų (jei šiek tiek limpa, galite įberti daugiau miltų). Tešlą įdėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltai, kad iškiltų dvigubai.
  2. Paruoškite sirupą. Išplakite sviestą, su cukrumi, medumi ir klevų sirupu iki vientisos masės. Juo ištepkite kepimo formą.
  3. Paruoškite įdarą. Ištirpinkite sviestą. Kitame dubenyje sumaišykite cinamoną su cukrumi, apelsino žievele ir riešutais.
  4. Pakilusią tešlą iškočiokite į 5mm storio stačiakampį, ištepkite tirpintu sviestu, apibarstykite paruoštu įdaru. Susukite į ritinį ir supjaustykite apie 3-4cm pločio bandeles. Jas sudėkite į paruoštą kepimo formą,apdenkite maistine plėvele ir palikite, kad bandelės šiek tiek pakiltų.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 190ºC , kepkite apie 30 minučių, kol bandelės gražiai parus. Iškepusias bandeles išverskite į lėkštę, kol sirupas nesukietėjo. Po to tai padaryti gali būti sunku.

Skanaus!

Receptas iš Growntocook

May 20th, 2012 | Posted by Ineta in DUONA, BANDELĖS

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

14 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *