Keptas šamas su riešutų plutele
Jau dveji metai, kaip rašau savo Gamyklėlėje. Per tuos metus pažinau daug bendraminčių, dalyvavau įvairiuose renginiuose, prisidėjau prie naujojo lietuviško maisto žurnalo “°C“. Ir visuomet nudžiungu radus skaitytojo paliktą komentarą. Tikiuosi Jums patinka šis tinklaraštis taip pat kaip ir man.
Šiandien nebus gimtadieninio torto ar žvakučių, o bus ši puiki žuvyte. “Merkio šamas” kaip žinodamas man padovanojo puikų ir nemenką šamą! Ačiū jiems labai labai :)
Niekad nebuvau didelė žuvies gerbėja, nes labiausiai nervindavo ašakų rankiojimas, bet šamas gi neturi ašakų, tik vieną pagrindinį kaulą. O file padaryti tikrai nėra sudėtinga, tereikia turėti aštrų peilį ir mėsytė nuo kaulo labai lengvai atsiskirs.
Pagal šį receptą šamas gavosi labai sultingas, kad tiesiog tirpo burnoje. Jaučiu, kad pradėsiu dažniau eksperimentuoti su žuvimi.:)
Reikės:
- 1/2 puodelio kefyro
- 1/8 arb.š uoginės paprikos (kajeno pipiro)
- 1/2 arb.š raudonėlio
- 1/2 arb.š saldžiosios paprikos miltelių
- 1/4 arb.š česnakinės druskos
- 1/4 arb.š šviežiai maltų pipirų
- 1 puodelio nesaldžių kukurūzų dribsnių
- 1/2 puodelio pekano riešutų (aš naudojau graikinius riešutus)
- 400 g šamo file
Eiga:
- Kefyrą sumaišykite su uogine paprika, raudonėliu, saldžiosiomis paprikomis ir česnakine druska. Viską išmaišykite.
- Supjaustykite norimo dydžio šamo file gabaliukus ir juos sudėkite į kefyro mišinį.
- Kukurūzų dribsnius suberkite į maisto smulkintuvą ir šiek tiek pamalkite, kol pasidarys smulkūs grūdeliai, bet ne miltai. Jei smulkintuvo neturite, tiesiog suberkite juos į maišelį ir kelis kartus su plaktuku per skuduriuką patrankykite. Taip pat susmulkinkite ir riešutus.
- Susmulkintus riešutus sumaišykite su susmulkintais kukurūzų dribsniais ir šviežiai maltais pipirais.
- Šamo gabaliukus ištraukite iš kefyro ir pavoliokite riešutų-kukurūzų mišinyje.
- Kepimo formą patepkite riebalais ir sudėkite file gabaliukus.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp ir kepkite apie 25-30 min, arba tol kol žuvytė lengvai atsignybs su šakute.
- Patiekite su mėgstamomis daržovėmis ar bulvių koše.
Skanaus!
Receptas iš čia, tik truputį pasikeičiau pagal save.
You can leave a response .
Puiku :)
sveikinimai gamyklėlei ir ilgiausių metų :) visad smagu čia užsukt – skanėstų pilna!
Būk, gamink, rašyk!Skaniai atrodo plutelė išmėginsiu su vištiena arba kitokia žuvimi. Su 2 metukais! Pagarbiai,Indrė
Sveikinu "Gamyklėlę" ir jos šeimininkę su 2 metukais! Valio! Valio! :)
O kas per patiekalo skanumas/gražumas!!! Būtiniausiai kopijuoju į savo segtuvą! Ačiū! :)
Prisijungiu prie sveikinančių :)
Kad ir toliau džiugintum mus idėjomis, kvapais ir spalvomis :]*
Ačiū visiems labai labai už gražius žodžius! :))
Ineta, kaip smagu, kad Tavo rašomas tinklaraštis jau pradeda trečius metus skaičiuoti :) Jau nebe naujagimis, jau tvirtai žengiantis :)
Sveikinimai ir linkėjimas toliau visus džiuginti skanėstais, mintimis ir grožiu, kuriuo daliniesi.
Labai miela, kad rašai, miela, kad visu tuo gėriu dalidalini su kitais :)