Receptai visiems
Header

Žuvies iešmeliai

Šie žuvies iešmeliai buvo ruošti kulinariniam žurnalui “°C“. Ir mes juos taip pamėgom, kad jie dažnai būna ant mūsų pietų stalo. :)

Reikės:

  • 800g jūros lydekos file
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 2 arb.š žuvies kepsnių prieskonių (pipiriai, ciberžolė, saldžioji paprika, čiobreliai, kalendros)
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 arb.š garstyčių
  • 1 valg.š citrinos sulčių
  • 2 valg.š alyvuogių aliejaus 
  • 10 medinių iešmelių
  • 1 valg.š rupių kvietinių miltų
 Eiga:
  1. Žuvies file supjaustykite apie 3x3cm dydžio gabalėliais.
  2. Sumaišykite prieskonius, garstyčias, alyvuogių aliejų tarpusavyje ir užpilkite ant žuvies file gabaliukų. Palikite marinuotis 20-30minučių.
  3. Žuvies file apibarstykite miltais, kad visi pasidengtų vienodai.
  4. Papriką supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais kaip ir žuvies file.
  5. Iešmelius pamirkykite vandenyje ir ant jų maukite pakaitomis žuvies file baliukus su paprika.
  6. Grill keptuvę įkaitinkite ir kepkite žuvies file iešmelius, kol žuvis gražiai aprus ir iškeps.

Skanaus!

February 19th, 2012 | Posted by Ineta in ŽUVIES, JŪROS GĖRYBIŲ PATIEKALAI

You can leave a response .

2 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *