Receptai visiems
Header

Uzbekiškas plovas

Tik gavus šviežios avienos iškart žinojau, kad gaminsiu šį plovą. Gaminau jį ir ankščiau su kiauliena ar jautiena – labai skanu. Bet su aviena skonis, bent jau mūsų skonio receptoriams, tiesiog tobulas.  

Reikės:

  • 900g avienos (aš naudojau avienos šonkauliukus)
  • 2 vnt svogūnų
  • 5 vnt morkų
  • 3 – 3,5 puodelių ryžių 
  • vienos česnako galvos
  • 3 a.š druskos
  • 1 1/2 a.š malto kumino
  • 1 a.š kalendros
  • žiupsnio juodųjų pipirų
  • verdančio vandens
  • aliejaus

Eiga:

  1. Avieną susipjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Morkas supjaustykite šiaudeliais, o svogūnus pusžiedžiais.
  2. Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus, kad pilnai padengtų puodo dugną. Įkaitinkite aliejų ant didžiausios ugnies.
  3. Kai įkais, sudėkite mėsą ir kepkite kol gražiai aprus. Apkepusią mėsytę ištraukite ir trumpam atidėkite.
  4. Į puodą kuriame kepė mėsa suberkite svogūnus ir juos kepkite kol pradės minkštėti ir rusti. Tuomet sudėkite atgal mėsyte ir pakepkite svogūnus su mėsa kartu keletą minučių.
  5. Ant mėsos ir svogūnų suberkite morkas ir viską kepkite apie 7-10min, kol morkos suminkštės.
  6. Kai viskas apkeps užpilkite verdančio vandes tiek, kad apsemtų viską per du centimetrus. Suberkite prieskonius ir įdėkite visą česnako galvą šiek tiek aplupus. Sumažinkite ugnį iki vidutinės kaitros ir troškinkite be dangčio apie 40minučių.
  7. Po 40minučių ant mėsos suberkite ryžius ir išlyginkite, tik nemaišykite! Tuomet maža srovele užpilkite verdančiu vandeniu, tiek,kad apsemtų per du centimetrus.
  8. Kai ryžiai sugers beveik visą vandenį, puodą uždenkite, o ugnį sumažinkite iki mažiausios. Kai vanduo visai išgaruos paragaukite ryžius, jei jie vis dar kieti, užpilkite dar šiek tiek vandens.
  9. Kai ryžiai suminkštės ugnį išjunkite.
  10. Viską išmaišykite , kad apačioje esanti mėsa susimaišytų su ryžiais.

Skanaus!
Receptas iš lola-elise

February 23rd, 2012 | Posted by Ineta in MĖSOS PATIEKALAI

You can leave a response .

14 Responses

  • Mindaugas says:

    Ineta, nuostabus patiekalas, nudžiugau, kai pamačiau, jog nėra nei kečupo nei ko panašau (joke) Kartais pamastau, jog reiketu švietėjišką plovo projektą kkokį padaryti, nes žmonės kažkaip atbuko ir šiandieninis gaminamas plovas yra devalvavęs į keistai žemą lygį.

    Čia lyg ir turėtų būti Samarkando regiono Uzbekiškas plovas, mat jis eina sluoknsiais ir į lėkštes dedamas sluoksniais, o jeigu išmaišai ryžius gale, tuomet tai jau Ferganietiškas plovas ;) Kokius ryžius naudojai?

  • Aušra says:

    Tiesiog negali buti neskanu! Liuks receptas; nuotraukos irgi liuks!

  • Ineta says:

    Dėkui už gražius žodžius:) Oi, tiek daug aš nenusimanau apie plovą:) bet mano tėtis visuomet panašiai darydavo plovą ir ačiū diev be jokio kečupo:D
    Naudojau basmati ryžius, tiesiog tokie pasitaikė po ranka:) O gal žinai kokius geriausia naudot?:)))

  • Ineta says:

    Ačiū ačiū:) Buvo tikrai labai skanu, rekomenduoju! :)

  • Segebutė says:

    Idealiai atrodantis plovas. Retas kas sugeba paruošti purius, nesulipusius ir sultingus plovo ryžius. Sveikinimai!

  • Viktorija says:

    Puikiai atrodo! Aš irgi gana dažnai gaminu plovą, nes tai mėgstamiausias mažosios I. patiekalas. Gali valgyti jį pusryčiams, pietums ir vakarienei :)

  • Mindaugas says:

    Na mūsuose geriausiai naudoti basmati ryžius, nes patys uzbekai irgi jų turi ir naudoja, o šiaip geriausiai būtų (ko pas mus nėra) naudoti "devzira" rūšies ryžius bei geltonų morkų reiktų, ko pas mus irg nėra???? :/
    Neužilgo patalpinsiu vieną ar kelis skirtingus plovus variantus :)

  • Citrina ir bulvė says:

    O aš kaip tik prisiminiau apie tokio patiekalo egzistavimą ir net užsirašiau, kad šiandien reikia panaršyti internete ir susirasti jo receptą šiam savaitgaliui. O čia net ilgai naršyti nereikėjo! :) Tai dabar tik belieka mums avienos nusipirkti ;) Mėginsim.

  • Ineta says:

    ačiū:))) labai labai

  • Ineta says:

    o aš kaip tik nedažnai:) bet dabar kai prisiminiau aš jį tikrai dažniau gaminsiu:)

  • Ineta says:

    Oi, kaip smagu man tokius komentarus skaityt:))) ačiū

  • Anonymous says:

    Receptas-super! Ačiū :) Dariau su kiauliena, bet manau, skonio nesugadino :)

  • Neringa says:

    ojejaaa, kaip cia skanu!!!! seiletekis totalus! ♥



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *