Riestainiai
Šalta, labai labai šalta….sako ryt bus dar šalčiau…Turbūt ne man vienai ryte dar sunkiau lipti iš lovos, vien nuo minties, kad lauke minus 25…ir į paskaitas/darbą norėtųsi su vienu įkvėpimu nulėkt… Tad pas mane namie vis daugiau kepinių, kurie tinka prie karštos karštos arbatos:) Nes dabar tik ją ir norisi gerti, kai nosis varva..:)
Taigi šie riestainiai vieni iš mano mylimiausių…traški išorė ir minkštas vidus…niam…:)
Reikės:
- 1 puodelio pieno
- 3v.š aliejaus
- 1 kiaušinio
- 1/3 puodelio cukraus
- 3 1/2 puodelių miltų
- 2 a.š sausų mielių
- 2-3l verdančio vandens ir 1/2 a.š sodos
Eiga:
- Pieną pašildykite iki tokios temperatūros, kad būtų galima išlaikyti įkišus pirštą be skausmo.
- Į pieną supilkite aliejų, paplaktą kiaušinį, cukrų ir miltus sumaišytus su mielėmis, viską gerai išminkykite iki vientisos masės. Suformuokite rutulį ir padėkite į dubenį, kurį apdenkite maistine plėvele. Tešlą palikite šiltai, kad padvigubėtų.
- Užvirkite apie 2-3l vandens ir suberkite sodą.
- Iš pakilusios tešlos suformuokite norimo dydžio riestainius ir dėkite po kelis į verdantį vandenį ir pavirkite po 30sekundžių iš abiejų pusių. Riestainius išgriebkite iš vandens ir sudėliokite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Apibarstykite sezamo sėklomis, aguonomis ar kuo tik norite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200C temp ir kepkite apie 15-20 min, kol gražiai parus.
Skanaus!
You can leave a response .
Labai skaniai atrodo, iš karto norisi karštos arbatos…apie riestainius jau tyliu:)
kiek reikia sodos?
pusę arbatinio šaukštelio :) dėkui už pastabą, pataisiau:)
geras, super atrodo, noris labai! aš pernai gaminau irgi mielinius riestainius, kuriuos reikėjo pavirt vandeny, o tada kept orkaitėj. tai visišką fiasko patyriau: vandeny viriau gal po kelias min kiekvieną pusę, o gal ir ilgiau. be to, nedėjau sodos. nzn, gal aš apsižioplinau ir neperskaičiau iki galo receptūros, tai dėl to man taip. ir galiausiai mano riestainiai išėjo kieti, o kitądien buvo net akmeniniai :D
bet sakai taviškiai kitokie :) reiks palaukt Užgavėnių ir tada bandyt vėl :)
kaip ten su soda?;)
Jurga, na ką soda tai net nenumanau…:) visad ją dedu:) o riestainiai tai tikrai minkšti gavosi, laikiau juos dėžutėje tai ir kitą dieną jie buvo minkšti, tik žinoma nebetokie minkšti kaip pirmą dieną, bet tikrai ne per kieti:)
Ineta, Tavo riestainiai taip skaniai atrodo.:)
Fainuoliai, su sviestuku niam niam…
Oo, skaitai mintis, norėjau Užgavėnėms gamint, ir va, receptas ant nosiaus :)
Labai gražūs taviškiai!
Kristina, ačiū:)
Maisto diletante, oi kaip aš irgi taip mėgstu..su sviestuku ir arbatėle..:)))
Jurgita, dėkui, aš irgi galvojau Užgavėnėms kepti,bet neišlaukiau:)))
atrodo skaniai :) įdomu, būna kur pirkti tokių? ta prasme, jog būtų pavirti, švieži ir pan :) jei žinote mėgiamą kepyklėlę Vilniuje praneškit :)