Receptai visiems
Header

Riestainiai

Šalta, labai labai šalta….sako ryt bus dar šalčiau…Turbūt ne  man vienai ryte dar sunkiau lipti iš lovos, vien nuo minties, kad lauke minus 25…ir į paskaitas/darbą norėtųsi su vienu įkvėpimu nulėkt… Tad pas mane namie vis daugiau kepinių, kurie tinka prie karštos karštos arbatos:) Nes dabar tik ją ir norisi gerti, kai nosis varva..:)
Taigi šie riestainiai vieni iš mano mylimiausių…traški išorė ir minkštas vidus…niam…:)

Reikės:

  • 1 puodelio pieno
  • 3v.š aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • 1/3 puodelio cukraus
  • 3 1/2 puodelių miltų
  • 2 a.š sausų mielių
  • 2-3l verdančio vandens ir 1/2 a.š sodos

Eiga:

  1. Pieną pašildykite iki tokios temperatūros, kad būtų galima išlaikyti įkišus pirštą be skausmo.
  2. Į pieną supilkite aliejų, paplaktą kiaušinį, cukrų ir miltus sumaišytus su mielėmis, viską gerai išminkykite iki vientisos masės. Suformuokite rutulį ir padėkite į dubenį, kurį apdenkite maistine plėvele. Tešlą palikite šiltai, kad padvigubėtų.
  3. Užvirkite apie 2-3l vandens ir suberkite sodą.
  4. Iš pakilusios tešlos suformuokite norimo dydžio riestainius ir dėkite po kelis į verdantį vandenį ir pavirkite po 30sekundžių iš abiejų pusių. Riestainius išgriebkite iš vandens ir sudėliokite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Apibarstykite sezamo sėklomis, aguonomis ar kuo tik norite.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 200C temp ir kepkite apie 15-20 min, kol gražiai parus.

Skanaus!

February 2nd, 2012 | Posted by Ineta in DUONA, BANDELĖS

You can leave a response .

10 Responses

  • Odeta says:

    Labai skaniai atrodo, iš karto norisi karštos arbatos…apie riestainius jau tyliu:)

  • Anonymous says:

    kiek reikia sodos?

  • Ineta says:

    pusę arbatinio šaukštelio :) dėkui už pastabą, pataisiau:)

  • Jurga says:

    geras, super atrodo, noris labai! aš pernai gaminau irgi mielinius riestainius, kuriuos reikėjo pavirt vandeny, o tada kept orkaitėj. tai visišką fiasko patyriau: vandeny viriau gal po kelias min kiekvieną pusę, o gal ir ilgiau. be to, nedėjau sodos. nzn, gal aš apsižioplinau ir neperskaičiau iki galo receptūros, tai dėl to man taip. ir galiausiai mano riestainiai išėjo kieti, o kitądien buvo net akmeniniai :D
    bet sakai taviškiai kitokie :) reiks palaukt Užgavėnių ir tada bandyt vėl :)
    kaip ten su soda?;)

  • Ineta says:

    Jurga, na ką soda tai net nenumanau…:) visad ją dedu:) o riestainiai tai tikrai minkšti gavosi, laikiau juos dėžutėje tai ir kitą dieną jie buvo minkšti, tik žinoma nebetokie minkšti kaip pirmą dieną, bet tikrai ne per kieti:)

  • kristina says:

    Ineta, Tavo riestainiai taip skaniai atrodo.:)

  • Maisto Diletante says:

    Fainuoliai, su sviestuku niam niam…

  • Jurgita says:

    Oo, skaitai mintis, norėjau Užgavėnėms gamint, ir va, receptas ant nosiaus :)
    Labai gražūs taviškiai!

  • Ineta says:

    Kristina, ačiū:)

    Maisto diletante, oi kaip aš irgi taip mėgstu..su sviestuku ir arbatėle..:)))

    Jurgita, dėkui, aš irgi galvojau Užgavėnėms kepti,bet neišlaukiau:)))

  • Justas says:

    atrodo skaniai :) įdomu, būna kur pirkti tokių? ta prasme, jog būtų pavirti, švieži ir pan :) jei žinote mėgiamą kepyklėlę Vilniuje praneškit :)



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *